Slider

Liceeni de la „Unirea” sunt ambasadori europeni

Echipa Centrului de Informare Europe Direct Iasi a ajuns astazi, din nou, la Colegiul CF Unirea din municipiul Pascani. De aceasta data, pentru a-i premia pe elevii care s-au implicat in cadrul proiectului „ Europa mai aproape 9”, ce a presupus mai multe activitati, printre care si cea de pe 11 mai, cand adolescentii au adus intreaga Europa in curtea scolii.

A fost premiata fiecare echipa participanta la evenimentul de atunci, iar liceeni au primit titluri de „Ambasador European”.  Chiar si scoala a primit o diploma de excelenta pentru promovarea valorilor europene si a multilingvismului.

Tot in cadrul activitatii de astazi, adolescentii au participat la un chestionar pe tema dreptului la vot.

De precizat este faptul ca, activitatea ‘Europa mai aproape 9″ de la Colegiul Unirea, a fost singura din tara, aleasa sa fie prezentata in cadrul raportului anual Europe Direct de la Bruxelles.

Mentionam ca misiunea Centrului de Informare Europe Direct Iași este de a promova o cetăţenie europeană activă şi informată. De asemenea, el reprezintă interfaţa instituţiilor europene cu cetăţenii, canalizând feedbackul primit de la cetăţeni, cooperând cu alte reţele de informare şi puncte de contact ale Comisiei şi sprijinind Reprezentanţele în activităţile lor locale.

Slider