0.2 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Liceele din Pașcani își prezintă ofertele educaționale. Iată ce opțiuni sunt pentru elevii interesați

Liceele din Pascani au inceput sa isi prezinte ofertele cele mai bune si se pregatesc deja sa isi intampine bobocii. Desi alegerea poate parea grea, fiecare liceu depus eforturi pentru a veni in intampinarea tinerilor si pentru a-i ajuta sa gaseasca un domeniu unde isi pot dezvolta abilitatile si, chiar sa faca primul pas spre o cariera de succes.

Astfel, la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, absolventii de gimnaziu au de ales intre sapte clase de liceu pe filiera tehnologica si doua clase la scoala profesionala. Noutatea din acesta apare la profilul servicii economic, unde o clasa din cele trei disponibile ofera posibilitatea de a studia intensiv engleza.

Conform spuselor directorului, Daniela Orășanu, ofertele educationale sunt alese in functie de piata muncii si ofera posibilitatea unei pregatiri preuniversitare și a dezvoltarii unor abilitati necesare in viitoarea carieră.

De asemenea, liceul pledeaza pentru un avantaj competitiv, prin deschiderea spre proiectele europene, care ofera sansa participarii elevilor la diverse concursuri și mobilitati.

Si la „Sadoveanu” oferta este una bogată. Astfel, elevii pot opta pentru cinci opțiuni. Ne referim aici la filologie, stiinte sociale, matematica informatica sau stiinte ale naturii.

Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” propune doua clase de invatamant liceal si patru clase de invatamant profesional. De asemenea, tot aici as gaseste in oferta de scolarizare si invatamantul seral. In perioada 5-14 iulie se realizeaza inscrierile la invatamantul profesional, pe 20 iullie sa vor afisa listele finale la sediul institutiei de invatamant, urmand sa se anunte, ulterior, daca va fi organizata o proba suplimentara de admitere.

Si oferta educationala de la Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” cuprinde o gama variata de optiuni. Astfel, sunt puse la dispozitia elevilor doua clase de liceu, filiera tehnologica, o clasa in filiera profesionala, ambele cu cate 24 de locuri.

Mentionam ca pentru adminiterrea in invatamantul profesional de la „Iorga”, perioada de depunere a fiselor de inscrie a inceput, iar pana in prezent au fost depuse 28 de cereri. Pe 14 iulie, va fi afisata lista, urmand sa se stabileasca, apoi, data sustenerii probei de admitere.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow