23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Licee din Pascani si Hirlau in topul celor mai bune scoli din judet

• Dupa ce au fost prezentate rezultatele oficiale ale simularilor de la Evaluarea Nationala si Bacalaureat de luna trecuta, la nivelul judetului Iasi s-a intocmit un clasament al celor mai bune unitati de invatamant preuniversitar • Pe primele locuri continua sa se plaseze scolile, liceele si colegiile de elita din municipiu

Dupa finalizarea simularilor la Evaluarea Nationala (EN) si Bacalaureat, organizate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS), Inspectoratul Scolar Judetean a publicat oficial datele legate de nivelul de pregatire al elevilor si liceenilor. Astfel, conform datelor, doar 42.32 dintre elevii claselor a VIII-a au obtinut note peste cinci, in timp ce la nivelul claselor a XII-a, rata de promovabilitate a fost de doar 45.99 la suta. Pe acest plan, in topul unitatilor cu rezultate bune la EN s-au plasat: colegiile National, Costache Negruzzi, Emil Racovita, Mihai Eminescu, Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil, Colegiul National Stefan cel Mare din Harlau, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri.

„Analiza comparativa a rezultatelor elevilor la simularea nationala din 22-24 februarie 2016 fata de cele din ultimii ani, reflecta discrepante destul de mari existente între: mediile de rezidenta urban-rural: în care regasim unitati scolare cu suta la suta medii peste 5.00 si 30 la suta medii peste 9.00 (pentru anul 2015 – patru unitati scolare din Iasi se afla în primele 50 la nivel national, dupa media de admitere – n.r.), iar la polul opus unitati cu rezultate modeste. Spre exemplu, cu sub zece la suta medii peste 5.00 se afla Scoala Gimnaziala Dimitrie Anghel – Cornesti, Scoala Gimnaziala Mironeasa, Scoala Gimnaziala Slobozia din comuna Voinesti. Dintre elevii prezenti, mai putin de jumatate au demonstrat, dupa parcurgerea primului semestru din anul scolar în curs, o pregatire de etapa care sa depaseasca nivelul notei 5.00. Analiza mediilor pe discipline releva faptul ca aceasta scadere a mediilor este determinata notele obtinute de elevi la Matematica”, au transmis oficialii ISJ.

Pe de alta parte, la Bacalaureat, in top se afla colegiile: National, Emil Racovita, Costache Negruzzi, Mihai Eminescu, Liceul Pedagogic Vasile Lupu, Liceul Teoretic Miron Costin, Mihai Sadoveanu Pascani, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri, Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil.
Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow