14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Libertatea presei nu inseamnă linşaj şi minciună! Dacă aţi fost terfeliţi aveţi dreptul să vă apăraţi

De Ziua Naţională a Presei Libere, patronul televiziunii Actualitatea TV- Răzvan Grecu minte, din nou. Se plânge că are 6 reclamaţii la CNA, din partea mea, pe subiecte care vizează Apa Vital. În realitate cinci din ele au fost trimise pentru că, în cadrul emisiunilor de dezbatere, au fost făcute afirmaţii şi comentarii mincinoase la adresa mea, fără probe şi fără să îmi fie solicitat un punct de vedere. Ultima sesizare face referire la prezentarea unui sondaj de opinie care nu a fost niciodată confirmat de PNL, adică împotriva unei manipulări politice ordinare. Altfel spus Răzvan Grecu a încălcat în mod repetat reglementarile CNA iar acum trebuie să răspundă.
Patronul ATV se simte inconfortabil pentru că nimeni nu a îndrăznit până acum să îl tragă la răspunde pentru numeroasele dezinformări şi manipulări prezentate în programele tv. Este nemulţumit că nu mai poate minţi fără să se gândească la consecinte, că nu mai poate face acuzaţii fără probe şi mai ales fără să prezinte şi punctul de vedere a celui linşat mediatic.
A devenit un obicei ca la Actualitatea TV părerile personale şi presupunerile să fie prezentate ca ştiri indubitabile iar cine nu este mulţumit să fie terfelit în direct, sau şi mai rău, prin mesaje anonime, iar acesta stare de anormalitate trebuie să înceteze. Nu vreau să vorbesc aici şi acum despre minimele reguli care trebuie respectate în acesta meserie sau despre responsabilitatea pe care trebuie să o aibă un jurnalist. Şi noi greşim, peste tot sunt probleme! Important este că ele să fie corectate, nu amplificate! Ceea ce face Răzvan Grecu la Actualitatea TV nu are nici o legătură nici cu democraţia nici cu televiziunea. Este o improvizaţie haiducească împotriva oricui se întâmplă să nu fie de acord cu linia editoriala a postului Actualitatea TV.
Răzvan Grecu pune demersul meu pe seama unor presupuse interese politice şi financiare. În realitate ele nu există! El a cerut 25.000 de euro de la PSD pentru a face campanie electorală, nu eu!. El i-a şantajat pe cei de la Apa Vital pentru un contract de publicitate de 5000 de lei pe lună, nu eu! Iar exemplele pot continua…
Nu îmi pasă deloc dacă Dumitru Pantazi mai rămâne sau nu încă un mandat la Primărie. Nu am avut nimic câştigat cât el a fost primar, nu am nimic de pierdut dacă vine un alt edil. Răzvan Grecu are, însă, un interes major în acesta chestiune. Pe timpul administraţiei liberale el a încasat sume fabuloase de la Primărie iar în ultimii patru ani nu s-a bucurat de atâta atenţie.
În acelaşi timp nu pot fi indiferent faţă de cei care vor să vină la conducerea Pascaniului. Îmi pasă dacă viitorul primar va fi mai rau decat fostii… Faptul că mi-am îndreptat atenţia asupra candidaţilor PNL, se vede că deranjează, iar cei care îi critică pe liberali şi pe ATV-isti sunt „comunisti”.
În fine, Răzvan Grecu îndrăzneşte să vorbească despre democraţie şi libertatea presei. Tocmai el care a făcut numeroase plângeri la CNA împotriva BIT TV.

Tocmai el, dirijorul şi în acelaşi timp beneficiarul acţiunilor de tip comunist ale foştilor primari Răţoi şi Craciunescu, îndreptate împotriva jurnaliştilor de la ziarul Orizont şi de la BIT TV. Atunci era permis dar acum nu, pentru că nu mai serveşte propriilor sale interese!

Iată un exemplu: Acum câţiva ani serverele BIT TV au fost sparte de un individ iar pe ecran, în emisie, s-a văzut pentru câteva minute cum nenorocitul naviga pe un site porno. Răzvan Grecu a trucat imaginile, a făcut plângere la CNA şi a susţinut fără nici dovadă că cineva din redacţie ar fi difuzat acele imagini. Atunci BIT TV a fost amendată cu 10.000 de lei.

Tot Răzvan Grecu se plânge că publicam drepturile la replică pe care ei refuza să le publice. O facem nu subordonat unor presupuse interese ci pentru că cetăţenii să fie corect informaţi.

Alte articole