24.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Liberalii pascaneni au ales trecutul. Petrica Dascalu, noul presedinte al organizatiei PNL – VIDEO

Liberalii pascaneni au un nou presedinte. Dupa 12 ani sub conducerea lui Grigore Craciunescu, deputat PNLsi fost primar al Pascaniului, organizatia PNL Pascani va fi condusa, incepand de astazi, de consilierul judetean Petrica Dascalu alaturi de un birou politic format din inca 15 membri. Alegerile au avut loc sambata 11 mai incepand cu ora 10.00 la Casa de Cultura.
In sala au fost prezenti mai putini liberali decat se astepta, printre invitatii de onoare numarandu-se Cristian Adomnitei, presedintele C J Iasi, deputatul PNL, Anton Dobos si senatorul PNL Mihaela Popa. A fost remarcata lipsa primarilor liberali din colegiul 5 si a ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, presedintele PNL Iasi, participa lor la acest eveniment fiind anuntata cu cateva zile inainte.
Pentru functia de presedinte s-au inscris 2 candidati, Petrica Dascalu, sustinut de fostul presedinte Grigore Craciunescu si de liberalii seniori si Marius Pintilie sustinut de aripa tanara a organizatiei.
Este pentru prima data in cadrul PNL Pascani au loc alegeri oarecum corecte, competitia dintre cei doi fiind stransa si sincera. Noul presedinte a reusit sa obtina 66 de voturi in timp ce contracandidatul sau sau a obtinut 41 de voturi din cele 112, exprimate, 5 dintre ele fiind anulate.
Din Biroul Politic Municipal mai fac parte Neculai Enea -80 de voturi, Eugen Chiriac – 74 voturi, Dorin Nechifor – 74 voturi, Sorin Nacuta – 69 voturi, Arthur Grecu – 60 voturi, Liliana Centea- 59 voturi, Claudia Costin – 59 voturi, Adrian Burac – 56 voturi, Alin Vacarasu – 50 de voturi, Ionut Mitrofan -45 voturi, Carmen Dimitriu – 44 voturi, Marius Pintilie – 41 voturi, Constantin Stoica – 39 voturi, Ionel Pintilie -31 de voturi si Grigore Craciunescu in calitate de presedinte de onoare al organizatiei PNL Pascani. De remarcat ca Diana Axinte , desi s-a clasat pe locul 2 in ceea ce priveste numarul de voturi obtinute, a refuzat functia de vicepresedinte si totodata sa faca parte din conducerea PNL Pascani.
In discursul sau, cu emotie in glas, noul presedinte a facut apel la unitate. El a spus ca vrea sa faca echipa cu contracandidatul sau, Marius Pintilie, pentru realizarea obiectivelor prezentate in prima parte a sedintei. Este vorba, in principal despre intarirea organizatiei, castigarea Primariei Pascani si a majoritatii in Consiliul Local, la alegerile locale din 2016. Dascalu a atras atentia ca PNL a scazut in sondaje la Pascani in urma aliantei cu PSD si a spus ca adevaratii sai dusmani politici sunt social- democratii pascaneni pe motiv ca ,, au stagnat dezvoltarea Pascaniului timp de 20 de ani de zile”.
De cealalta parte , contracandidatul sau, Marius Pintilie a facut apel la reintoarcerea si respectarea principiilor fundamentale ale liberalismului. El a propus un proiect politic in 3 puncte : elaborarea de proiecte pentru dezvoltarea Pascaniului, pregatirea candidatilor si infiintarea unor grupuri profesionale care sa asigure consultanta de specialitate liberalilor in demersurile lor, precum si promovarea valorilor liberale si o mai buna comunicare cu privire la actiunile PNL.
In acelasi context fostul presedinte si primar, deputatul Grigore Craciunescu, a prezentat un bilant al celor 12 ani la conducerea PNL Pascani. Cu tuse groase de exagerare el a prezentat realizarile sale din mandatul de deputat si cel de primar apreciind ca cel mai bun moment al lliberalismului la Pascani a fost odata cu castigarea alegerilor locale in vara anului 2008. Craciunescu a incercat sa explice de ce a pierdut alegerile in 2012, in opinia sa principali vinovati fiind colegii de partid pentru lipsa de implicare si determinare, presa care l-a criticat si adversarii politici. Mai mult, fostul presedinte le-a trasat o ultima sarcina colegilor sai de partid si anume sa recastige Primaria la alegerile din 2016.
Cel mai bun discurs l-a avut iberalul Cristian Adomnitei, Presedintele CJ Iasi. El le-a atras atentia liberalilor din sala ca fara munca nu se pot castiga urmatoarele batalii electorale si ca PNL Pascani a pierdut alegerile locale desi a avut sprijinul unor perosnalitati politice marcante in timp ce candidatul PSD a castigat fara un astfel de avantaj. Adomnitei a mai spus ca alegerile de astazi reprezinta un nou inceput pentru PNL Pascani si ca prima testare a noiii echipe vor fi alegerile europarlamentare de anul viitor, atunci cand PSD si PNL vor merge separat in alegeri. El a mai vorbit si despre avantajele pe care le-ar avea Pascaniul daca ar ceda sociatatea de apa operatorului iesean prin intrarea in ARSACIS, interventie care nu a fost pe placul unor liberali, tocmai pentu ca investitiile promise in retelele de apa sic analizare sa nu fie executate in acest mandat de primarul PSD Dumitru Pantazi.
O interventie interesanta a avut-o si tanarul Arthur Grecu. El le-a cerut colegilor de partid sa nu le fie frica de PSD si a subliniat faptul ca PNL trebuie sa demonstreze ca rezultatele obtinute in vara anului 2008 nu au fost intamplatoare.
Mentionam ca au mai luat cuvantul si alti liberali printre care Dorin Nechifor, Claudia Costin sau fostul viceprimar, Neculai Enea.

Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow