16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Liberalii din Paşcani îi aruncă la gunoi pe Adomniţei şi regia pe care şeful CJ voia să o transforme în multinaţională

Planurile preşedintelui CJ, liberalul Cristian Adomniţei, de transformare a SC ApaVital într-o multinaţională ce are clienţi în România, Basarabia şi Ucraina nu-i impresionează pe liberalii din Paşcani. Aceştia din urmă anunţă că vor organiza un referendum anti-RAJAC, acţiune în urma căruia oraşul ar urma să renunţe la serviciile regiei promovată puternic de Adomniţei.

«În urma consultărilor avute în ultimele ședințe de lucru, la nivelul organizației noastre, s-a decis depunerea unui proiect de hotărâre referitor la organizarea unui referendum local, pentru consultarea cetăţenilor Municipiului Paşcani în legătură cu: „Renunțarea Muncipiului Pașcani la serviciile operatorului S.C. APAVITAL S.A. IAŞI și retragerea din ARSACIS (Asociația Regională a Serviciilor de Apă Canal Iași)”», anunţă un comunicat de presă asumat de PNL Paşcani şi semnat de purtătorul de cuvânt al filialei, Mihaela Iulia Spiridon.

ApaVital a salvat Pașcaniul dar a lăsat politicienii fără o sursă mare de venit

Reamintim, în Paşcani există o regie locală de apă dar aflată în faliment, situație în care distribuția de apă și canalizarea erau la un pas de a fi sistate. Pentru a nu lăsa populația și agenții economici fără apă, șeful CJ a cerut SC Apavital să furnizeze aceste servicii chiar dacă nu există contracte cu beneficiarii.

ApaVital a făcut urgent investiții de circa 2.000.000 euro (la Pașcani stația de epurare și rețeaua de distribuție este ca după război), iar pentru a recupera banii a impus populației un tarif mai mare decât solicitat de regia falimentară ce operase până atunci.

Rămaşi fără puşculiţa din care trăiau binişor până atunci, politicienii locali (în special cei de la PSD) au instigat populaţia împotriva ApaVital. Aşa se explică de ce periodic apăreau în acel oraş „greve” şi „mitinguri” anti ApaVital.

Investiţii gigantice – peste 360.000.000 euro – la ApaVital

Regia judeţeană de apă este de departe cea mai performantă societate de profil din toată Moldova şi nu numai. Până în 2015 a finalizat un program investiţional de 136 milioane euro finanţat preponderent de UE şi pregăteşte pentru următorii 7 ani alte investiţii de aproape 200.000.000 euro. Regia se laudă că în urma investiţiilor deja realizate distribuie apă în fiecare comună din judeţ, iar în zona metropolitană canalizarea este deja un serviciu comun.

La cererea preşedintelui CJ, Cristian Adomniţei, ApaVital a încercat să îşi extindă reţeaua de clienţi mai întâi în alte judeţe – Vaslui a fost primul – apoi şi în alte ţări – au început deja negocieri de furnizare a apei în Republica Moldova. Adomniţei vorbea până în primăvara anului 2015 de conturarea la Iaşi a unei vferitabile „multinaţionale” – o firmă gigant capabilă să facă business la scară internaţională dar care să plătească impozite la Iaşi.
Iată deci pe cine vor să dea afară din Paşcani liberalii de acolo.

topiasi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow