More

  Liber la contracte „cu dedicaţie”. Modul în care sunt cheltuiţi banii publici, imposibil de urmărit

  Array

  Companiile de stat şi regiile din România nu mai trebuie să facă licitaţii publice: pot cumpăra absolut orice, la preţuri oricât de mari, fără ca şefii sa mai dea socoteală cuiva.

  Asta după ce, exact înainte să îşi ia vacanţă, parlamentarii au modificat legea, sub pretextul că licitaţiile sunt greoaie şi blochează instituţiile bugetare.

  Cu alte cuvinte, se „oficializează” achiziţiile publice cu dedicaţie şi devine imposibil de urmărit modul în care sunt cheltuiţi banii noştri în aproape 17.000 de companii şi regii de stat.

  Un amendament adoptat de Camera Deputaţilor dă liber la „contractele cu dedicaţie” pentru companiile de stat şi regiile autonome.

  Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar: „Aşa ca regiile sau companiile de stat pot să aleagă la ce preţ şi cui să atribuie contractele, fără să mai dea socoteală nimănui”.

  Asta în condiţiile în care Curtea de Conturi, Parchetul sau presa au semnalat de-a lungul anilor numeroase cazuri de deturnări de fonduri, contracte atribuite „preferenţial” şi chiar fraude.

  În tot acest timp, politicienii par bucuroşi de schimbare.

  Sursa Mediafax

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Indicele la zi, privind rata infectării cu COVID-19, în Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău și împrejurimi – DOC

  Municipiul Pascani reuseste in ultima perioada sa mentina un indice al cazurilor cumulate sub pragul de 1,5/mia de locuitori. Potrivit informatiilor oficiale transmise de...

  Iarba in locul trandafirilor, in centrul Pascaniului

  Municipiul Pascani a inceput sa ramana fara trandafiri. Noul edil al municipiului a dat dispozitie ca in unele zone ale orasului, indragitele flori sa...

  Opozitia contesta sedintele online. Primarul blocheaza dezbaterile!

  Opozitia contesta modul de organizare a primei sedinte ordinare a noului legislativ pascanean. Primarul Marius Pintilie a dat dispozitie ca cele 24 de proiecte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI