17.7 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
17.7 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021

Leonard Gavriliu, pe ultimul drum

Ultimele știri

Moment de reculegere în memoria scriitorului pascanean Leonard Gavriliu la Primăria Paşcani. Evenimentul a avut loc chiar la începutul unei conferinţe de presă în care au fost prezentate dupa rapoarte privind calamităţile în urma precipitaţiilor din ultimele zile şi cel cu privire la organizarea Zilelor Municipiului Paşcani.
Cunoscutul om de cultură a încetat din viaţa,  sâmbăta 30 iunie în jurul orei 18.00 la secţia de îngrijiri paliative a Spitalului de Urgenţă Paşcani, acolo unde a fost internat în stare grav, de săptămâna trecută. Corpul neînsufleţit a fost înhumat în ziua de marţi 3 iulie la cimitirul de la Biserica Înălţarea Domnului. La înmormântare au participat membrii familiei şi prietenii dar şi reprezentanţi ai administratiei locale, de la unităţile de învăţământ şi cultura din oraş precum şi de la Uniunea Scriitorilor.
Leonard Gavriliu a împlinit pe 1 aprilie 2018 onorabila vârsta de 91 de ani. A obţinut titlul de doctor în psihologie în anul 1974 şi de membru al Uniunii Scriitorilor din anul 1956. De-a lungul timpului a publicat numeroase volume de poezie, proză, critică literară şi eseuri precum şi o serie de studii de psihologie, fiind principalul traducător în limba romană a operelor lui Sigmund Freud și Alfred Adler.
Din anul 2001 s-a restabilit la Paşcani, unde a continuat activitatea publicistică. Câţiva ani mai târziu el a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului, pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi susţinerea culturii locale. O mare parte din biblioteca sa de specialitate a fost donata bibliotecii municipale care îi poartă numele.
Dumnezeu să-l odihnească!

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
17.7 ° C
19.3 °
15.6 °
71 %
1.3kmh
25 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °
joi
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI