9.4 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021
Array

Leneșii dintr-o comună au rămas fără ajutorul social

Un primar de comună din județul Botoşani a pus piciorul în prag. Sătul să-i vadă pe asistații social cum stau la birt, în loc să munceacsă, i-a tăiat de pe listele de ajutoare.

Nemulţumirea primarului din Ştefăneşti a pornit de la refuzul asistaţilor social de a se prezenta la muncă în folosul comunităţii. În funcţie de banii pe care îi primesc, legea îi obligă pe aceştia să lucreze câteva zeci de ore în fiecare lună, în general la curăţenia localităţilor.

La Ştefăneşti, aproape 500 de persoane, adică jumătate dintre cei care primeau ajutoarele sociale, nu s-au prezentat niciodată la activități de strâns frunzele, curățat rigolele sau desfundat podețele. În aceste condiţii, Primăria a decis să nu le mai mai acorde banii pentru subzistenţă.

În pofida nemulţumirilor stârnite de această măsură, reprezentanţii municipalităţii spun că vor verifica de acum în fiecare lună dacă asistaţii social se prezintă la muncă, iar cei care au absenţe vor rămâne în mod automat fără bani.

Florin Buțura, primarul oraşului Ștefănești: N-au respectat legea, n-au făcut orele, n-au adus adeverințe de la forțele de muncă. Pentru o singură persoană trebuie să facă două zile, însemnând 16 ore… Pentru două persoane membri în familie, patru zile de muncă, adică nu mi se pare o chestie foarte grea să nu facă patru zile. La strâns hârtiile, la măturat, la desfundat podurile, lucruri ușoare din punctul meu de vedere.

Continuarea aici

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI