More

  Lenesi sau victime? Au ramas fara ajutorul de somaj dupa o incercare ratata de a lucra intr-un supermarket

  Array

  kaufland pascani

  Cativa tineri din Pascani au ramas si fara bruma de ajutor de somaj dupa o incercare ratata de a lucra la supermarketul Kaufland , deschis de curand la iesirea din oras.
  Ei au trimis o scrisoare anonima postului TV BIT prin care sustin ca ar fi fost inselati de angajator.

  Mai exact, ei sustin ca ar fi incheiat un angajament de muca insa fara precizarea salariului si sub rezerva ca ulterior salariatii sa prezinte cate un cazier si fisa medicala. Nemultumiti de acesta situatie unii dintre ei au refuzat sa mai vina la munca, considerand ca daca nu vor aduce documentele solicitate contractele incheiate nu vor avea nici o valabilitate.

  Nu mica le-a fost surpriza sa afle mai apoi ca odata cu incheierea contractelor de munca acestia au fost scosi de pe lsita beneficiarilor de ajutoare de somaj, chiar daca nu au lucrat o zi la noul angajator. Situatia este confirmata in parte si de reprezentantii Agentiei Locale a Fortei de Munca . Ei sustin ca in mod normal angajatorul ar fi trebuit sa trimita un tabel cu cei care au fost angajati sau nu din randul somerilor selectati,  si ca in lipsa acestuia au fost scosi din plata crezandu-se ca acum sunt salariati. Mai exact, ar fi vorba de un numar de 5 pascaneni care primeau bani ca fiind someri, iar cand acestia au venit sa isi vizeze documentele pentru somaj, apareau in baza de date ca fiind angajati la Kaufland.

  In replica reprezentantii supermarketului sustin ca tinerii in cauza au refuzat sa mai vina le servici si ca au fost respectate prevederile legale. Mai exact, dupa interviurile de angajare ce au avut loc in luna decembrie, reprezentantii supermarketului le-au comunicat acestora ce documente trebuie sa isi procure pentru angajare dar sa isi faca si un control medical. In luna ianuarie absolut toti cei selectionati in urma interviului au venit si au semnat contracte de munca.

  Reprezentantii magazinului mai sustin faptul ca, in momentul in care au sunat noii angajatii sa vina la treaba, un numar de doi pascaneni nu au mai fost de gasit, acestia nemairaspunzand la telefon.

  Pana la clarificatia situatiei ramane totusi un semn de intrabare. Oamenii in cauza nu aveau chef de treaba sau chiar au fost pacaliti?

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp