10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Legume scumpe, în pieţele păşcănene

Marfa scumpa de pe tarabele din pietele pascanene ii alunga pe cumparatori. Un kilogram de rosii costa circa 8 lei, iar unul de castraveti in jur la 6-7 lei. Vremea rece i-a intarziat pe producatori, astfel ca o parte din marfa de la vanzare este din strainatate. Astazi la orele amiezii, piata agroalimentara din zona Deal era aproape goala.

rosii

Vanzatorii spun ca peste cateva saptamani vor aduce in piata si marfa romaneasca. Preturile vor fi mai mici, iar calitatea pe masura.

Rosiile care sunt acum pe tarabe sunt din Italia, Spania sau Grecia. Pascanenii nu prea se inghesuie sa le cumpere, astfel ca vanzarile merg prost.

Preturi mici in piete gasiti doar la legumele si verdeturile aduse de micii producatori din solare. Cu un leu puteti cumpara o legatura de ridiche, ceapa si salata verde, patrunjel sau leustean. Sunt muncite din greu si mai ales sunt sanatoase.

Mentionam ca de la 1 mai producatorii vor putea sa vanda doar cu atestat. Pe documentul respectiv se afla informatii despre originea fructelor si legumelor expuse pe tarabe cat si despre cel care produce si exploatatia acestuia.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow