4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Legume proaspete si de calitate, la serele din localitatea Blagesti

Pe piata romaneasca mai bine din jumatate din legume sunt tratate chimic pentru a arata bine si mai ales pentru a rezista mai mult, insa gustul lasa de dorit. Exista totusi ferme unde rosiile, ardeii sau vinetele se coc in voie fara sa fie stropite cu substante chimice si care au acelasi gust ca legumele pe care le consumam in copilarie. Un asemenea colt de rai se afla si in apropiere de Pascani . Este vorba despre serele de la Blagesti acolo unde cuvantul de ordine este calitatea si prospetimea. Zilnic, cateva tone de legume culese cu grija de pe cele 50 de hectare de teren , ajung pe mesele pascanenilor prin intermediul magazinelor si punctelor de desfacere .

Pe o suprafata de 2 hectare se intind serele cu rosii de toate soiurile, patru hectare sunt cultivate cu ardei,alte 4 cu varza , iar pe suprafete mai mici se gasesc castravetii, vinetele, ceapa, usturoiul si radacinoasele. Majoritatea semintelor sunt autohtone de la statiuni de cercetare, insa sunt si hibride pentru un potential ridicat de productie. Aici vorbim in special despre rosiile cherry.

Patronul societatii spune ca intreg procesul de productie este ecologic, fara ingrasaminte chimice. Cu ajutorul tehnologiilor moderne de irigare, legumele au tot timpul cantitatea de apa necesara, iar oamenii care lucreaza acolo, verifica si culeg la timp legumele numai bune pentru consum. Apoi sunt trimise spe vanzare in cele patru puncte de desfacere :in piata Deal din Pascani, cele doua magazine de pe Esplanada si de langa Hotelul Central dar si la un punct de vanzare amenajat chiar in fata serelor.

Administratorul fermei Mihai Jitaru, spune ca preturile legumelor pe care le produce sunt cele mai mici din zona :2 lei pentru un kg de ardei si fasole verde, 1.5 lei pentru un kg de rosii sau 1 leu pentru varza, castraveti sau dovlecei.

Totodata acolo se poate gasi aproape orice: ceapa, ardei iute, usturoi, fasole verde, porumb sau cartofi dar si verdeturi de toate felurile.
Mentionam ca la serele de la Blagesti a fost amenajata si o microferma de animale, asfel ca, la punctele de desfacere puteti gasi si produse lactate de calitate.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow