9.1 C
Paşcani
duminică, noiembrie 28, 2021

Legislativul pășcănean versus legislativul din Târgu-Frumos. Care este mai eficient

In timp ce sedintele de plen de la Pascani dureaza si cateva ore in functie de intensitatea subiectelor dezbatute, la Targu-Frumos, ultima sedinta care a avut 13 puncte pe ordinea de zi a durat circa 20 de minute. Si nu este un caz rar, pentru ca adesea se intampla la fel. Consilierii nu prea se cearta si mai cer lamuriri din cand in cand, in timp ce la Pascani, majoritatea intalnirilor se transforma intr-o tribuna politica.

Legislativul pascanean versus cel din Targu-Frumos. Sedinte „maraton” care dureaza uneori si cateva ore versus sedinte care nu depasesc de cele mai multe ori 30 de minute. Ultimul exemplu, este intalnirea de marti cand alesii targoveti au dezbatut 13 puncte in 20 minute. S-a discutat despre investitii, terenuri gratuite pentru tineri, burse pentru elevi, infiintarea sau actualizarea unor comisii sau organizarea retelei scolare.

A fost formata si o comisie de evaluare anuala a activitatii managerului Spitalului „Sfantul Ioan” si de evaluare a contestatiilor. Au fost facute propunerile pentru membrii si fara alte discutii, proiectul a fost votat in unanimitate.

Scena s-a repetat si in cazul actualizarii componentei comisiei locale de ordine publica a orasului Targu-Frumos.

Un singur consilier a cerut lamuriri la unul dintre proiecte privind recuperarea unor sume de bani din taxa pentru reabilitarea termica a unor blocuri.

Se intampla acest lucru deoarece, la Targu-Frumos, dezbaterile intense au loc in sedintele pe comisii, formate din consilieri locali in functie de competentele fiecaruia. Mai mult, primarul participa la aceste intruniri, raspunde la intrebari si cauta solutii.

La Pascani insa, sedintele nu au aceeasi consistenta, primarul nu participa la cele pe comisii, nu raspunde la intrebarile consilierilor si de cele mai multe ori nici unii functionari nu sunt prezenti. Astfel, discutiile aprinse se muta in plen.

Un alt motiv pentru care la Pascani sedintele de plen s-au transformat in spectacolele politice este faptul ca sedintele sunt filmate si difuzate. In fata camerelor de luat vedere consilierii isi schimba compartamentul. Desi discuta in sedinta cand nu sunt filmati, reiau aceleasi explicatii in plenul sedintei ca sa fie filmati. Mai mult decat atat, dupa sedinta, consilierii PNL s-au obisnuit sa organizeze o conferinta de presa in care sa explice inca o data ce au votat si de ce au votat.

Mentionam ca la Targu-Frumos, legislativul local este format din 17 consilieri, dintre care 11 de la PSD, 3 ALDE, 2 de la PNL si unul de la Comunitatea Rusilor Lipoveni. La Pascani, sunt 19 alesi, din urmatoarele partide: majoritatea PSD, 10 la numar, 8 PNL si unul PMP.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

Cine vor fi directorii de la Școala Gimnazială Specială Pașcani și Gâștești, de anul viitor

Etapa de interviu in cadrul concursului pentru directori s-a finalizat in alte doua scoli din Pascani si...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI