10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Legislativul pascanean tremura in dosarul Agrocomplex. Isi angajeaza avocat dar nu stie daca vrea sa recupereze banii. Hotararea semnata de Zuzan ar putea fi ilegala iar datoria anulata -DOC

Legislativul local a decis sa isi angajeze un avocat pentru a face fata in „dosarul Agrocomplex” in loc sa decida daca se constitutie, sau nu, parte civila pentru recuperarea prejudiciului. In sedinta de vinerii consilierii au aprobat o hotarare de achizitionare a serviciului juridic, cheltuielile urmand sa fie suportate de la bugetul local. Asta dupa ce procurorii DNA au solicitat un raspuns daca Primaria si Consiliul Local daca vor sa nu sa recupere eventualul prejudiciu. Viceprimarul Vasile Axinte a explicat ca sunt necesare clarificari in ceea ce priveste sumele pe care le-ar avea de incasat administratia din Pascani de la societatea primarului.
Pe buna dreptate unii consilierii au cerut lamuriri pe marginea proiectului propus. Asta dupa ce toti consilierii din mandatul 2004-2008 sunt cercetati de DNA si sunt sub control judiciar, in acelasi dosar. Mai mult actualul legislativ a aprobat o expertiza contabila externa in baza careia datoriile societatii au fost sterse. Acum si actualii alesi locali tremura de frica sa nu ajunga, si ei, la DNA.

Primaria Pascani mai are un dosar pe acesta tema aflat acum pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Asta dupa ce Curtea de Apel Iasi a hotarat ca datoria Agrocomplex este prescrisa. In acest dosar suma care ar fi urmat sa fie recuperata este estimata la 2,5 milioane de lei. Totul a pornit de la o datorie de aproximativ 15.000 de lei la care s-au calculat penalitati de intarzaiere.

In aceeasi sedinta consilierii au avut la mapa si un proiect privind o plangere facuta de societatea Agrocomplex impotriva unei hotarari a Consiliului Local din anul 1997 prin care se cere anularea ei pe motiv ca terenul de la baraj ar fi intrat in posesia Primariei Pascani, in mod ilegal. In adresa se arata ca terenul ar apartine Ministerului Mediului care nu si-a dat acordul pentru a fi folosit de administratia locala si prin urmare contractul de inchiriere ar fi nul iar datoria ar fi comerciala nu fiscala, nu catre Primaria Pascani ci proprietarului terenului. Consilierii au respins plangerea prealabila formulata de societatea Agrocomplex, care va ajunge cel mai probabil in instanta de contencios administrativ.

Proiect-hotarare-respingere-plangere-prealabila-nr.-471.21.04.2015-formulata-de-SC-AGROCOMPLEX-UNCA-SA-impo…

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow