3.9 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Legislativul pășcănean, ședință cu o serie de rectificări bugetare

Legislativul pășcănean se intruneste in sedinta ordinara, miercuri, 29 septembrie, incepand cu ora 10.00. Pe ordinea de zi sunt 17 proiecte de hotarare care urmeaza sa fie suspuse aprobarii de catre alesii locali.

Sedinta va incepe cu desemnarea reprezentantilor consiliului local in Consiliile de administratie si comisiile pentru evaluare si asigurarea calitatii in unitatile de invatamant din municipiul Pascani.

Pe parcursul sedintei consilierii vor discuta si pe marginea unui proiect de finantare pentru ONG-uri. In acest sens, municipalitatea pune la dispozitie in acest an, 1000.000 lei, suma care va fi distribuita pe baza proiectelor depuse de asociatii si fundatii.  Conform spuselor viceprimarului municipiul, sesiunea de primire si evaluare a documentelor si evaluarea va incepe, cel mai probabil, in luna noiembrie.

In aceeasi sedinta se va discuta si despre soarta societatii de salubritate si transport public local. Pe ordinea de zi se afla un proiect privind aprobarea procedurii de organizare a  selectiei pentru desemnarea managerului, dar si un proiect de hotarare pentru prelugirea mandatului directorului care ocupa functia in momentul de fata, Dumitru Chiuariu pentru o perioada de trei luni.

Dezbaterile se vor concentra si pe aprobarea organigramei Bibliotecii Municipale Leonard Gavriliu din Pascani, pentru anul in curs, organizarea unor licitatii pentru ocuparea spatiilor din piata Vale si inchirierea unui teren pentru amenajarea unui patinoar pe perioada ierii, in zona Deal.

De asemenea, vor fi supuse aprobarii o serie de rectificari bugetare ale municipiului si ale Spitalului de Urgenta Pascani, precum si suplimentarea bugetului Clubului Sportiv Municipal, cu suma de 200.000 lei.

Administratorul public al Primariei Pascani sustine ca suplimentarea este necesara pentru sustinerea activitatilor sportive. Pana in prezent, clubul a primit de la bugetul local 1.1 milioane lei si inca o suplimentare de 200.000 lei.

Precizam ca sedinta de miercuri va avea loc fara prezenta primarului, acesta fiind izolat la domiciliu, dupa ce a fost depistat pozitv cu virusul COVID 19.

Ordinea de zi poate fi consultata pe site-ul Primăria Pașcani.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Fara apa la robinet pana luni, din cauza unei avarii la o conducta

INFORMARE APAVITAL: "În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situaţie de...

Avarie la aducțiunea pentru apa. Furnizarea a fost întreruptă in Pașcani si suburbiile Lunca, Bosteni si Sodomeni

"În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situaţie de a...

Cum să stai mai puțin timp pe rețelele sociale: s-ar putea să fii dependent de dopamină digitală

Multe persoane își fac griji cu privire la timpul pe care îl alocă zilnic rețelelor sociale. În...

Ce riști dacă ești prins cu certificat verde fals! Fapta penală pentru care ești acuzat

A devenit o modă ca românii nevaccinați să încerce să fenteze legea. Astfel, mai multe persoane au...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI