18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Legislativul păşcănean, la un pas de o nouă criză. Opoziţia a încercat să blocheze validarea noului consilier

Legislativul păşcănean are un nou consilier local. În şedinţa de astăzi aleşii locali au luat act de demisia consilierului Leonard Ursu şi au validat mandatul colegului său de partid, Cosmin Ungureanu. Deşi este vorba despre o formalitate administrativa, dezbaterile pe acesta tema au ţinut mai bine de o oră cu pauze pentru un votul secret. Asta deoarece consilierii PNL au încercat să blocheze acesta rocada, pentru ca PSD să rămână fără majoritate.

Administraţia păşcăneană a trecut la limita de o nouă criză politică din cauza războiului politic dintre putere şi opoziţie. În urma demisiei unui consilier local PSD, disputa pentru deţinerea controlului în Consiliul Local s-a reaprins. Este vorba despre Leonard Ursu cel care a renunţat la mandatul de consilier local după ce a fost numit în funcţia de director interimar la societatea de salubritate. El le-a mulţumit colegilor şi functionarilor pentru sprijinul acordat şi a cerut noului consilier să aibă grijă de cetăţenii suburbiei Gastesti şi de un proiect de hotărâre pe care l-a iniţiat dar nu a intrat încă în dezbatere, privind balcoanele de la blocurile din Paşcani.
Imediat după vacantarea postului s-a pus în discuţie completarea comisiei pentru validarea noului consilier local. Opoziţia a cerut vot secret pentru a obţine controlul asupra comisiei. Au fost făcute două propuneri: Ovidiu Bejinariu de la PSD şi Marius Pintilie de la PNL. Primul a obţinut 10 voturi cu ajutorul consilierului PMP, chiar dacă au încercat să îl convingă pe Sorin Olariu să voteze împotriva. Intervenţiile au ajuns până la nivelul parlamentar dar fără succes.
După completarea comisiei a urmat validarea noului consilier PSD. Analiza dosarului a durat câteva zeci de minute spre surprinderea consilierilor.
A urmat depunerea jurământului de noul consilier local.
Menţionăm că în urma alegerilor locale din 2016 PSD a obţinut 10 mandate de consilier, PNL 9 mandate şi unul PMP. Dacă social democraţii ar fi pierdut controlul asupra comisiei atunci validarea noului consilier PSD ar fi depins de votul celor din opoziţie şi prin urmare şi majoritatea în legislativul local.

FOTO: COSMIN UNGUREANU SI LEONARD URSU

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow