More

  Legislativul păşcănean, la un pas de o nouă criză. Opoziţia a încercat să blocheze validarea noului consilier

  Legislativul păşcănean are un nou consilier local. În şedinţa de astăzi aleşii locali au luat act de demisia consilierului Leonard Ursu şi au validat mandatul colegului său de partid, Cosmin Ungureanu. Deşi este vorba despre o formalitate administrativa, dezbaterile pe acesta tema au ţinut mai bine de o oră cu pauze pentru un votul secret. Asta deoarece consilierii PNL au încercat să blocheze acesta rocada, pentru ca PSD să rămână fără majoritate.

  Administraţia păşcăneană a trecut la limita de o nouă criză politică din cauza războiului politic dintre putere şi opoziţie. În urma demisiei unui consilier local PSD, disputa pentru deţinerea controlului în Consiliul Local s-a reaprins. Este vorba despre Leonard Ursu cel care a renunţat la mandatul de consilier local după ce a fost numit în funcţia de director interimar la societatea de salubritate. El le-a mulţumit colegilor şi functionarilor pentru sprijinul acordat şi a cerut noului consilier să aibă grijă de cetăţenii suburbiei Gastesti şi de un proiect de hotărâre pe care l-a iniţiat dar nu a intrat încă în dezbatere, privind balcoanele de la blocurile din Paşcani.
  Imediat după vacantarea postului s-a pus în discuţie completarea comisiei pentru validarea noului consilier local. Opoziţia a cerut vot secret pentru a obţine controlul asupra comisiei. Au fost făcute două propuneri: Ovidiu Bejinariu de la PSD şi Marius Pintilie de la PNL. Primul a obţinut 10 voturi cu ajutorul consilierului PMP, chiar dacă au încercat să îl convingă pe Sorin Olariu să voteze împotriva. Intervenţiile au ajuns până la nivelul parlamentar dar fără succes.
  După completarea comisiei a urmat validarea noului consilier PSD. Analiza dosarului a durat câteva zeci de minute spre surprinderea consilierilor.
  A urmat depunerea jurământului de noul consilier local.
  Menţionăm că în urma alegerilor locale din 2016 PSD a obţinut 10 mandate de consilier, PNL 9 mandate şi unul PMP. Dacă social democraţii ar fi pierdut controlul asupra comisiei atunci validarea noului consilier PSD ar fi depins de votul celor din opoziţie şi prin urmare şi majoritatea în legislativul local.

  FOTO: COSMIN UNGUREANU SI LEONARD URSU

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Crimă în Brătești. Bătrân de 79 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Furnizarea apei întreruptă în Pașcani, Boureni și Maxut

  În vederea remedierii unei avarii la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă în ziua de luni 19 aprilie 2021, până în jurul orelor 14.00, către utilizatorii din străzile Sportului, Grădiniței și Camil Petrescu din Municipiul Pașcani.  //

  Prognoza meteo. Urmează încă 3 zile cu ploi. Când se încălzește vremea

  Urmează trei zile cu ploi în mare parte din ţară şi vreme rece pentru data din calendar. Mijlocul săptămânii va aduce însă soare şi 22 de grade Celsius în termometre. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet