33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Legislativul pascanean, fabrica de vorbe goale. Rapoarte negative, importante doar pentru presa

Discutii lipsite de continut , rapoarte fara nici o concluzie, probleme fara solutii. Cam asa se pot rezuma dezbaterile care au avut loc la sfarsitul saptamanii trecute in sedinta ordinara a Consiliului Local Pascani pentru luna februarie, atunci cand au fost prezentate o serie de rapoarte anuale mportante pentru comunitate.
Primul dintre ele se refera la situatia pietei muncii din Pascani, document care a fost pus la mapa consilierilor fara ca cineva din partea institutiilor abilitate sa se oboseasca sa vina sa il prezinte.
Concluziile raportului sunt negative in sensul ca rata somajului este in continua crestere la Pascani, varful fiind inregistrat in septembrie 2012 cu 806 someri in plata, in timp ce pascanenii isi pot gasi din ce in ce mai greu un loc de munca. Alesii locali au luat act de aceste cifre fara intrebari si comentarii. In mod suprinzator nimeni din sala nu a vrut sa vorbeasca despre solutiile saue eventualele strategii care ar trebui gasite si implementate de urgenta pentru relansarea economica a Pascanului si crearea de noi locuride munca. Mai mult, reprezentantii Primariei au spus cu gura pana la urechi ca raportul este important doar pentru presa, nu si pentru cei care au fost alesi sa conduca eficient orasul.
In aceeasi sedinta a fost prezentat si raportul privind stadiul de realizarii a investitiei ISPA gestionata de Prest Serv Apa Canal SA Pascani si care trebuie receptionata cel tarziu pana la sfarsitul lunii iunie a acestui an.
Problema este ca societatea care a asigurat implementarea proiectului se afla in procedura de insolventa iar la Pascani mai sunt de executat o serie de lucrari. Consilierii l-au sfatuit pe directorul societatii sa execute garantiile in valoare de peste 1,3 mil de euro si sa organizeze o noua licitatie pentru finalizarea lucrarilor.
in acelasi context consilierul Ioan Ionita a solicitat explicatii pentru faptul ca a fost depasit termenul de executie iar lucrarile de reparatii pentru receptia finala nu au fost facute nici pana acum, desi a trecut un an de zile de cand au fost constatate.
In replica directorul societatii a spus ca nu a facut astfel de demersuri pentru ai pacali pe spaniolii de la Dytras, defectiunile aparute pana cum fiind remediate pe banii consultantului.
Nici pentru cantina sociala nu au fost gasite solutii desi fucntioneaza fara autorizatii de ani de zile. Consilierii au aprobat majorarea alocatiei de hrana cu 2 lei insa nu au facut nimic pentru igienizarea si utilarea cladirii, asa incat mancare sa nu mai fie preparata in conditii insalubre. Singura interventie, ramasa fara raspsuns a venit din partea consilierului Diana Axinte care a solicitat analizarea acestei probleme si alocarea de fonduri pentru rezolvarea ei.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow