22.7 C
Paşcani
vineri, mai 20, 2022
Array

Legislativul păşcănean, dat în judecată de consilierii din opoziţie

Legislativul păşcănean a fost dat în judecată chiar de o parte din consilierii locali. Acţiunea înregistrată în cursul zilei de ieri, în instanţa de contencios administrativ a fost semnată de cei 8 consilieri PNL. Ei cer anularea unei hotărâri a Consiliului Local Paşcani, nr 109, aprobată doar cu voturile consilierilor PSD în şedinţă extraordinară din 7 iulie 2016 prin care a fost modificat programul de activităţi de la Casa de Cultură din Paşcani. La acea vreme executivul a cerut aprobare proiectului prin care au fost aprobată finanţarea unor activităţi culturale care au avut loc în luna mai, înainte de campania electorală. Consilierii PNL au votat împotriva pe motiv că mai întâi bugetarea activităţilor ar fi trebuit aprobată înainte nu după ce au avut loc.

proces
“… Dacă cineva a făcut o propunere pentru activitate la Casa de Cultură, normal era că mai întâi să se voteze activitate şi apoi rectificarea de buget, deci acum o lună normal era să se voteze întâi lista cu activităţile şi apoi şi alocarea banilor, aşa era firesc. S-au votat doar banii, s-a discutat despre activităţi. Menţionează că ar mai fi o problemă: lista cu total cheltuieli era de 176 mii lei, iar acum este o listă de cheltuieli de 212 mii lei. Diferenţa este prea mare, chiar dacă se pun cei 16.700 lei, nu ies socotelile…” a precizat Marius Pintilie, conform stenogramei şedinţei.

În replică viceprimarul Gabriela Nedulci a explicat că programul Casei de Cultură aprobat de Consiliul Local este doar o prognoză iar bugetul poate fi rectificat în funcţie de activităţile culturale care au loc.

,Bugetul va fi aprobat, dar programul de activităţi nu va fi schimbat. Acest program de activităţi al Casei de Cultură se supune dezbaterii consiliului de administraţie şi apoi printr-un proiect de hotărâre se aprobă la începutul anului. Se face o prognoză, pentru că nu se ştie ce evenimente pot apărea, şi de fiecare dată se vine cu programul la modificat în Consiliul Local”.
Deocamdată nu a fost stabilită dată pentru primul termen în acest proces.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow