8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021

Legislativul local, ședința la sfârșitul lunii. Proiectele care urmeaza sa fie aprobate

Legislativul pascanean este convocat in ședința ordinara pe 30 iulie începând cu ora 10.00. Pe ordine de zi sunt înscrise 11 proiecte de hotărâre, toate inițiate de edilul municipiului. Ședința va începe cu aprobarea contului de execuție bugetară pentru trimestrul al doilea al anului in curs. Din document reiese ca administratia locală a înregistrat un excedent de 15,9 milioane de lei la jumătatea anului.

Următorul proiect are ca scop transformarea unor functii din cadrul Gospodăriei Comunale pentru a fi mai accesibila angajarea unor muncitori. In aceeași ședința vor fi supuse aprobării patru acorduri de parteneriat între administratia locală si societati care au angajate persoane cu handicap, pentru a putea fi achiziționate, direct, o serie de produse si servicii si de a beneficia de deducerea  cheltuielilor.

Cel mai important proiect de pe ordinea de zi este cel cu privire la modificarea grilei de salarizare pentru funtionarii publici si personalul contractual, care va avea ca efect creșterea salariilor, in unde cazuri semnificativă.

Ședința se va încheia cu aprobarea unui studiu de fezabilitate pentru executarea unor lucrări de amenajare pe pârâul Gastesti si unor desemnarea următorului președinte de ședința. Este posibil ca ordinea de zi sa fie suplimentata cu un proiect de hotărâre, inițiat de un grup de consilieri locali in vederea alocării de la bugetul local a sumei de 5000 lei pentru tipărirea unei cărți despre sportul pascanean scrisă de Vasile Avramiuc.

Proiectele urmează sa fie dezbătute si avizate, mai întâi, in cadrul comisiilor de specialitate: pe 27 iulie de la ora 14.00 in Comisia de Învățământ, pe 28 iulie de la aceeași ora in Comisia de Urbanism si pe 29 iulie de la orele 12.00 si 14.00, in Comisia Juridica respectiv Comisa Economica.

 

Ordinea de zi

 

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea contului de execuție a bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Pașcani pentru trim. al II-lea al anului 2021 – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind modificarea Hotărarii Consiliului Local al municipiului Pașcani nr.90 din 31.05.2021 prin transformarea unei funcții contractuale de execuție vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Pașcani – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind stabilirea salariilor de bază pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Pașcani – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului de parteneriat între Municipiul Pașcani și SC GLOBAL SISTEM SRL – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului de parteneriat între Municipiul Pașcani și SC PROTECT KRONOS IMPEX SRL – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului de parteneriat între Municipiul Pașcani și Asociația Oameni Buni – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea Acordului de parteneriat între Municipiul Pașcani și SC UTILDECO GRUP SRL – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea obiectivului de investiţii “Acumulare nepermanentă pârâu Gâşteşti în zona localitătăţii Paşcani, judeţul Iaşi”, faza S.F., având ca beneficiar Administraţia Bazinală de Apă Siret – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea proiectului tehnic și actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: “Creșterea eficienței energetice – Grădinița nr. 2, Creșa nr. 1, strada Sportului, nr. 1, municipiul Pașcani, județul Iași” – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat al municipiului pașcani a unor bunuri-mijloace fixe, în vederea casării și valorificării și aprobării scoaterii din funcțiune a unor mijloace fixe din domeniul privat al Municipiului Pașcani, în vederea casării și valorificării – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind alegerea președintelui de ședință pentru perioada august-octombrie 2021 – inițiator PINTILIE MARIUS – NICOLAE (Dezbatere)

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

O ora de bezna, pe unele strazi ale Pascaniului

Probleme cu iluminatul public in municipiul Pascani. Odata cu lasarea noptii, mai devreme decat acum cateva luni de zile, o parte din strazile municipiului stau in bezna aproape o ora, in fiecare seara. Situatia a fost sesizata mai ales in suburbiile municipiului dar si pe unele strazi din zona Garii. In cursul zilei de marti, de exemplu, luminile au fost aprinse in jurul orei 20.20, desi afara era intuneric. La fel s-a intamplat si saptamana trecuta, la ore diferite. //

Legislativul local, a treia sedinta extraordinara din acesta luna. Concursurile de table si scrabble, mai importante decât CA-urile școlilor

Legislativul pascanean se intruneste, din nou, in sedinta extrordinara, a treia din acesta luna. De acesta data dezbaterile vor avea loc online, la cererea primarului, fara nici o justificare, joi 23 septembrie de la ora 09.00 //

Primarii si prefectul, sedinte pentru rezolvarea problemelor de fond funciar. Blocajul de la Pascani, din cauza noului primar si a lipsei de personal

De aproape un an de zile nu a mai fost eliberat nici un titlu de proprietate pentru pascanenii care asteapta sa intre in posesia terenurilor confiscate de comunisti. Dosarele stau in asteptare la Comisia Locala de fond Funciar sau la cea judeteana, pentru clarificarea documentelor sau a procedurilor de punere in posesie. Nu au fost rezolvate nici macar cele cu hotarari judecatoresti definitive si executorii desi autoritatile locale sunt obligate si la pata de daune pentru intarzaiere. Aceleasi probeme sunt si la primariile comunale, de ani de zile, iar edilii au solicitat interventia autoritatilor judetene. Pentru clarificarea lor, prefectul judetului, Marian Grigoras a organizat o serie de intalniri cu primarii din judet, pe 22 septembrie a.c. in sala de sedinte de la Primaria Pascani //

Intalnire cu primarii pentru Autostrada A8, Tărgu Neamt – Iasi. Incep forajele geotehnice

Intalnire importanta in sala de sedinte a Consiliului Local din Pascani cu privire la stadiul de realizare...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI