10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Legea votului prin corespondență: Cum pot vota românii din Diaspora

Legera votului prin corespondență a trecut, luni, de Senat. Votul prin corespondență va fi utilizat la alegerile parlamentare, prezidențiale și cele pentru Parlamentul European, doar alegătorii cu domiciliul sau reședința în străinătate putând utiliza această modalitate de vot, prevede propunerea legislativă aprobată astăzi de Senat. 

„Este unul dintre cele mai importante proiecte legislative ale acestei sesiuni, de aceea Grupul PSD din Senat s-a mobilizat și a votat acest proiect în unanimitate. Ne-am asumat această responsabilitate și o vom duce la capăt”, a declarat senatorul Gabriela Firea, purtatorul de cuvânt al Grupului PSD din Senat.

De asemenea, Mihai Fifor, liderul grupului PSD din Senat a reamintit ca PSD a decis preluarea coordonarii Comisiei privind legile electorale saptamana trecuta, asumandu-si aprobarea in regim de urgenta a acestuia. „A trecut doar o saptamana de la preluarea comisiei privind legile electorale de catre PSD si legea este in Parlament. Este o lege perfectibila, dar Grupul PSD din Senat o va vota.Este dovada importantei pe care o acordam votului cetatenilor din afara granitelor”, a declarat senatorul Mihai Fifor

continuarea pe dc news

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow