13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Legea uceniciei, adoptată. Angajatorii primesc 250 de euro/lună pentru fiecare contract de ucenicie

Legea uceniciei, adoptată
Angajatorii primesc 250 de euro/lună pentru fiecare contract de ucenicie

E lege. Contractele de ucenicie sau de stagiu vor beneficia de finanțare de la stat. Practic, angajatorul ar urma să primească pentru fiecare persoană astfel angajată câte o sumă lunară aproximativ egală sau chiar mai mare decât valoarea salariului minim net pe economie.

Guvernul a decis să le acorde mai mulți bani angajatorilor pentru cei angajați ca ucenici sau stagiari, votând în acest sens o propunere prin care ar urma să le deconteze practic aproape de valoarea salariului minim net pe economie pentru fiecare dintre aceștia. Legea a fost deja promulgată de către preşedintele Klaus Iohannis.

“Angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe toată perioada derulării acestuia, va beneficia, la cerere, de o sumă în cuantum de 1125 lei/lună (echivalentul în lei a 250 de euro/lună), bani proveniţi din bugetul asigurărilor pentru şomaj sau din fonduri europene structurale de investiţii – asistenţă financiară nerambursabilă acordată României”, potrivit proiectul iniţiat de Guvern modifică Legea nr.279/2005 privind ucenicia la locul de muncă şi Legea nr.335/2013 privind efectuarea stagiului.

Având în vedere că valoarea salariului minim brut este de 1.450 de lei, pentru fiecare dintre persoanele astfel angajate s-ar primi practic aproape de valoarea netă a acestui salariu minim. Firește, banii s-ar acorda pe toată perioada derulării contractului de ucenicie/ de stagiu.

Potrivit legii, angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe toată perioada derulării acestuia, va beneficia, la cerere, de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună (echivalentul în lei a 250 de euro/lună), bani proveniţi din bugetul asigurărilor pentru şomaj sau din fonduri europene structurale de investiţii – asistenţă financiară nerambursabilă acordată României.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow