-0.8 C
Paşcani
duminică, decembrie 3, 2023

Legea ”dării în plată”, în formă revizuită și adăugită, trimisă iar spre promulgare președintelui. Vezi cum arată noua lege

Un proiect ”revizuit și adăugit” al legii dării în plată a fost votat miercuri de Camera Deputaților, fiind trimis spre promulgare președintelui. Potrivit noii legi (care momentan nu operează, până la promulgare și apariția în Monitorul oficial) include impreviziunea alături de celelalte 4 condiții necesare a fi îndeplinite pentru a preda băncii cheile casei.

Principala modificare față de varianta aduptată în Senat în luna februarie este cea prin care deprecierea cursului (calculată ca diferență dintre momentul solicitării dării în plată față de momentul acordării creditului) să fie de minim 52,6% (la Senat fusese 50%).

În avizul trimis ca urmare a re-examinării legii, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a introdus o serie de amendamente care să facă legea dării în plată constituțională. Astfel, amendamentul Senatului care prevedea ca: pe durata executării contractului de credit, cursul de schimb valutar, aplicabil în vederea cumpărării monedei creditului, înregistrează la data transmiterii notificării de dare în plată o creştere de peste 50% faţă de data încheierii contractului de credit. În vederea calculării procentului de 50% se va avea în vedere cursul publicat.

Continuarea pe Hotnews

 

Alte articole