11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Legea care interzice autostopul se aplică din 8 iunie. Amenzi de mii de lei

Soferii care transporta contra-cost autostopisti, fara a avea autorizatie de taxi, pot fi sanctionati cu amenzi drastice, se mentioneaza intr-un act normativ care a intrat in vigoare pe 8 iunie.

Legea nr. 129/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 396 din 5 iunie si a intrat in vigoare din 8 iunie. Documentul a fost adoptat de Camera Deputatilor la inceputul lunii mai, iar Senatul l-a aprobat in octombrie 2014, scrie avocatnet.ro.

Conform actului normativ, transportul in regim de taxi si transportul in regim de inchiriere se realizeaza numai de catre transportatorii autorizati care detin autorizatii taxi valabile – in cazul transportului in regim de taxi – sau copii conforme cu normele valabile – in cazul transportului in regim de inchiriere –, eliberate in conditiile legii, pentru fiecare autovehicul folosit.

Mai mult decat atat, este interzis transportul public contra-cost de persoane, cu un autoturism, fara a detine, dupa caz, autorizatie taxi valabila sau copie conforma valabila.

De asemenea, este interzis si transportul public contra-cost de marfuri sau de bunuri cu un autovehicul cu masa maxima autorizata de cel mult 3,5 tone, fara a detine autorizatie taxi ori alta autorizatie valabila.

Continuarea pe realitatea.net.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow