More

  Legea antifumat, mai blândă

  Array

  Interdicţia de a fuma în spaţiile publice închise sau la locul de muncă ar putea fi îmblânzită, conform unui proiect de act normativ care a ajuns astăzi pe ordinea de zi a senatorilor, cu propunere de adoptare. Mai exact, fumatul ar urma să fie permis în spaţii separate şi pe terase special amenajate.

  După nici două luni de la adoptarea măsurilor europene privind fumatul în locurile publice acestea ar putea fi îmblânzite. În acest sens parlamentarii au depus la senat un act normativ prin solicită ca fumatul să fie permis în anumite locaţii publice special amenajate.

  După cum se arată în propunerea legislativă fumatul în public ar urma să fie permis în spaţii şi pe terase destinate în mod special consumului de tutun şi inscripţionate în consecinţă. Totodată senatorii propun amenajarea unor spaţii speciale de fumat în zonele de tranzit ale aeroporturilor, în penitenciarele de maximă siguranţă şi în spitalele de psihiatrie. Nu în ultimul rând proiectul de act normativ prevede şi o redefinire a spaţiilor închise.

  Dacă proiectul trece azi de Senat, va putea fi pus în aplicare doar după ce primeşte vot favorabil din partea Camerei Deputaţilor.

  Menţionăm că legea antifumat a intrat în vigoare pe 17 martie la noi în ţară. Prin aceasta fumatul a fost interzis în toate spaţiile publice închise, încăperile care au minim 3 pereţi, dar şi în locurile de joacă pentru copii sau la locul de muncă. Amenzile pentru încălcarea acestor măsuri prevede amenzi între 100 şi 500 lei pentru persoane fizice, iar în cazul celor juridice contravenţiile sunt între 5 – 15 mii lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI