21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

„Lecturi sadoveniene”, la Protopopiatul Pascani. Concurs de literatura de Zilele Colegiului Sadoveanu

Concurs de literatură astăzi la Protopopiatul Pașcani. Opt echipaje formate din câte doi elevi au participat la cea de-a XX-a ediție a „Lecturilor Sadoveniene”, un eveniment organizat de Colegiul “Mihail Sadoveanu”, cu ocazia zilelor școlii. Liceeni au răspuns la întrebări din trei opere ale marelui scriitor, alese ca tema de profesori de română. Au fost puse în scenă și două opere de teatru interpretate de elevi pascaneni.

Cu o zi înainte de marea sărbătoare a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril, Colegiul Sadoveanu din Pașcani a organizat la Protopopiatul Pașcani un concurs de literatură cu tradiție. Opt echipaje din Pașcani, Halaucesti, Târgu-Frumos, Hirlau și Ialoveni s-au întrecut în răspunsuri despre operele lui Sadoveanu. Organizatorii au stabilit ca tema trei scrieri ale marelui prozator.

Intrebarile au fost redactate de profesoara Carmen Dimitriu, iar prezentatorul concursului, profesoara Mărioara Preutu.

Concursul încurajează nu doar cunoașterea operelor sadoveniene, ci și cititul cărților în general, în rândul adolescentilor.

Participantii au putut urmări și două piese de teatru ale trupelor Millo, coordonată de profesoara Mărioara Preutu și Anca Aparaschivei, cu spectacolul „Matrimoniale” și Millo Junior, coordonată de profesoara Mirela Cristina Liuta, cu „Dumbrava minunata”.

Cei mai buni au primit diplome și cărți din partea organizatorilor.

Mentionam că tot în cadrul zilelor școlii, catedra de Limba și Literatura Română va organiza și un cerc de lectură și o expoziție de carte din opera sadoveniana.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow