10.3 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Lectii pentru mici fermieri din comuna Motca

Primaria Motca in parteneriat cu Camera Agricola Judeteana Iasi organizeaza joi, 8 noiembrie, la ora 10:00, la Caminul Cultural al Comunei Motca o actiune numita “Asocierea producatorilor agricoli si posibilitati de accesare a fondurilor europene”.
Sunt invitati circa 50 de producatori agricoli din comuna, precum si reprezentanti ai unitatilor teritorial administrative din imprejurimi, precum comuna Miroslovesti, Cristesti si Valea Seaca, cu scopul de a disemina informatiile primite.
In cadrul acesei intruniri se va prezenta scopul actiunii si invitatii, rolul si importanta activitatii Camerei Agricole Judetene Iasi, aspecte privind asocierea producatorilor agricoli, finantarile europene pentru mediul rural, exemple de bune practice si posibilitati de creditare a producatorilor agricoli.

Printre invitati se numara si Petrica Mercas , microfermier zootehnic din comuna. Afacerea lui a inceput in anul 2009 avand doar 6 bovine si a crescut pana in prezent, in total avand 10 bovine pe care le ingrijeste impreuna cu familia.
Micul femier beneficiaza deja de subventii din fonduri europene, in fiecare an primind circa 1.500 euro. Din punctul lui de vedere aceasta actiune reprezinta un mijloc de informare si ajutor pentru micii fermieri care doresc sa isi extinda afacerea.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow