17.6 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Lecții pentru antreprenori! Angajații să aibă salarii mai mari decât cei care pasc vacile

Iată câteva lecții pe care antreprenorii ar trebui să le învețe. Textul a fost scris de Lucian Davidescu pe riscograma.ro.

Nu găsesc forță de muncă, mă duc pe la târguri, prin sate, nimeni nu acceptă jobul pe care îl ofer.

Ce spune legea cererii și ofertei? Că trebuie să mărești prețul licitat! Păi facem economie de piață concurențială sau nu mai facem? Ia încearcă să le dai dublu, să vezi cum se face coadă!

Românii sunt putori, sunt neserioși, nu te poți baza pe ei – pentru ce să-i plătești. Nu-s ca nemții!

Rezolvarea e simplă, adu nemți! Între timp, nemții îi angajează tot pe ai tăi, pe salarii de patru ori mai mari, și se mai și bucură. Popor harnic, manageri proști – încă nu îți e clar dacă la ei sau la noi!

Dacă n-ar fi ajutoarele ălea sociale, li s-ar face foame și ar accepta cât le dau!

Te trollează, zău, când îți spun că „decât să muncesc la tine mai bine stau pe ajutorul social”. Probabil nici nu îl încasează, ăla e minuscul și îl iau foarte puțini, destul de greu. Mai degrabă merg vara la muncă prin Vest și în restul anului preferă să aibă grijă de gospodărie (sau să bea, ce, tu nu bei? bețivule!). Sau stau cu vaca și câștigă mai mult decât salariul minim de la tine. Cam ce spune asta despre nivelul tău de productivitate „industrială”, dacă te întrece bălțata românească?

Aflați mai multe de pe riscograma.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow