14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Lecţii de prim ajutor, la Primăria Paşcani

Câţiva funcţionari publici din Paşcani au învăţat astăzi, de la specialiști, câteva noţiuni de prim ajutor. „O viaţă poate depinde de fiecare din noi” se numeşte proiectul şi este finanţat de administraţia locală cu suma de peste 9.500 lei.

lectii de prim ajutor pascani
Primăria Paşcani în colaborare cu cei de la Crucea Roşie organizează cursuri de prim ajutor. Astăzi a fost prima lecţie şi s-a adresat unui număr de 22 de persoane, funcţionari publici din aparatul de specialitate a primarului.

Printre funcţionarii publici s-au înscris poliţişti locali, secretarul şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, dar şi şefii compartimentelor de la Asistenţă Socială, Seră sau Gospodărie Comunală. Majoritatea dintre ei au fost nevoiţi să intervină chiar la cazuri din familie.

Specialista de la Crucea Roşie a vorbit publicului şi chiar a simulat, pe manechine, diferite situaţii şi mai ales cum trebuie reacţionat pentru a salva viaţă. Scopul acestor cursuri este ca beneficiarii să-şi însuşească noţiuni despre salvarea vieţii omeneşti, şi respectarea legislaţiei în vigoare.

În acest proiect mai sunt incluse şi cadre dictice de la şcolile şi grădiniţele din oraş. Urmând cursurile de prim ajutor, grupurile ţintă vor învaţă să recunoască o urgenţă medicală şi cum să trateze o victima până la sosirea echipajelor de ambulanţă.

Acţiunea face parte din programul manifestărilor cultural – sportive din perioada lunilor septembrie – decembrie 2015.

Alte articole