22.2 C
Paşcani
vineri, mai 27, 2022
Array

Lecţii de prim ajutor, la Primăria Paşcani

Câţiva funcţionari publici din Paşcani au învăţat astăzi, de la specialiști, câteva noţiuni de prim ajutor. „O viaţă poate depinde de fiecare din noi” se numeşte proiectul şi este finanţat de administraţia locală cu suma de peste 9.500 lei.

lectii de prim ajutor pascani
Primăria Paşcani în colaborare cu cei de la Crucea Roşie organizează cursuri de prim ajutor. Astăzi a fost prima lecţie şi s-a adresat unui număr de 22 de persoane, funcţionari publici din aparatul de specialitate a primarului.

Printre funcţionarii publici s-au înscris poliţişti locali, secretarul şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, dar şi şefii compartimentelor de la Asistenţă Socială, Seră sau Gospodărie Comunală. Majoritatea dintre ei au fost nevoiţi să intervină chiar la cazuri din familie.

Specialista de la Crucea Roşie a vorbit publicului şi chiar a simulat, pe manechine, diferite situaţii şi mai ales cum trebuie reacţionat pentru a salva viaţă. Scopul acestor cursuri este ca beneficiarii să-şi însuşească noţiuni despre salvarea vieţii omeneşti, şi respectarea legislaţiei în vigoare.

În acest proiect mai sunt incluse şi cadre dictice de la şcolile şi grădiniţele din oraş. Urmând cursurile de prim ajutor, grupurile ţintă vor învaţă să recunoască o urgenţă medicală şi cum să trateze o victima până la sosirea echipajelor de ambulanţă.

Acţiunea face parte din programul manifestărilor cultural – sportive din perioada lunilor septembrie – decembrie 2015.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Alertă falsă cu bombă în gara Pașcani

Alertă privind o posibilă bombă în gara municipiului Pașcani,...

Idei de afaceri numai bune dacă te-ai mutat la țară (P)

Chiar dacă ai propriul job și nu ești interesat...

Transportul public local, program special de 1 Iunie

Operatorul pascanean de transport public local isi modifica programul...

FOTO/VIDEO Accident rutier cu mai multe victime, în Conțești

Accident rutier grav in localitatea Contesti, vineri, 27 mai,...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow