21.4 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Lectii de gestionare a deseurilor, la Targu Frumos. Primaria va primi 300 de containere si o autospeciala

Eveniment administrativ la Targu Frumos. Astazi incepand cu ora 9.00 in sala de sedinte a Primariei a avut loc lansarea in Romania a proiectului ,, Imbunatatirea transfontaliera a gestionarii deseurilor solide din Republica Moldova, Romania si Ucraina”, finantat din fonduri europene.

Concret, in cadrul proiectului orasul Targu Frumos ar urma sa beneficieze de investitii in valoare de 188.500 Euro, din care 10% urmand sa fie suportate din bugetul local. Din acesti bani ar urma sa fie achizitionate 300 de containere, o autospeciala pentru colectarea deseurilor si vor fi construite 20 de platforme pentru colectarea deseurilor.

Edilul orasului a spus ca pentru implementarea acestui proiect ar urma sa fie create noi locuri de munca in cadrul Serviciului de Salubritate din cadrul Primariei.

Totodata vor fi organizate seminarii de informare privind gestionarea selectiva a deseurilor in institutiile publice , mai ales cele de invatamant din Targu Frumos si imprejurimi.

Valoarea totala a proiectului este de 735.000 euro si urmeaza sa fie implementat in doi ani de zile. El va fi implementat in parteneriat cu cateva localitati din Republica Moldova, si Ucraina, Consiliul Judetean Iasi si orasul Targu Frumos.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow