More

  Lecții de educație rutieră astăzi în parcarea LIDL din Pașcani

  Array

  Aproximativ 30 de copii au venit astăzi, începând cu orele 10:00, în parcarea LIDL din Pașcani pentru a luă parte la lecțiile de educație rutieră ținute special pentru ei de către polițiștii rutieri pascaneni.
  Plini de entuziasm și dornici să învețe cât mai multe, prichindeii au fost învățați cum să traverseze corect strada, dar si cum să se comporte în trafic în calitate de pieton, iar la final le-a fost testată receptivitatea printr-un concurs interactiv.

  Dintre toți copiii prezenți, Darius, un băiețel de 6 ani, care dorește să devină polițist de circulație a dovedit că știe cum să se comporte în trafic, dar a arătat că el cunoaște și semnele rutiere. Tatăl lui spune că băiețelul este pasionat de tot ceea ce ține de educația rutieră și toată pasiunea lui a pornit din momentul în care acesta a găsit o carte de legistatie și din curiozitate a început să întrebe ce simbolizează toate acele semnele.

  Părinții și bunicii care i-au însoțit pe copii spun că astfel de evenimente sunt necesare și că ar trebui organizate frecvent, mai ales acum, când a început școală.

  La sfârșitul întâlnirii, copiii au primit câte un orar, un suc și un fluier din partea organizatorilor și au fost felicitati pentru atenția de care au dat dovada.

  Menționam că acest eveniment este unul la nivel național, în cadrul proiectului “Verde la educație pentru circulatie” și a avut că și scop principal promovarea unui comportament rutier responsabil.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI