Array

Lecții de educație rutieră astăzi în parcarea LIDL din Pașcani

Aproximativ 30 de copii au venit astăzi, începând cu orele 10:00, în parcarea LIDL din Pașcani pentru a luă parte la lecțiile de educație rutieră ținute special pentru ei de către polițiștii rutieri pascaneni.
Plini de entuziasm și dornici să învețe cât mai multe, prichindeii au fost învățați cum să traverseze corect strada, dar si cum să se comporte în trafic în calitate de pieton, iar la final le-a fost testată receptivitatea printr-un concurs interactiv.

Dintre toți copiii prezenți, Darius, un băiețel de 6 ani, care dorește să devină polițist de circulație a dovedit că știe cum să se comporte în trafic, dar a arătat că el cunoaște și semnele rutiere. Tatăl lui spune că băiețelul este pasionat de tot ceea ce ține de educația rutieră și toată pasiunea lui a pornit din momentul în care acesta a găsit o carte de legistatie și din curiozitate a început să întrebe ce simbolizează toate acele semnele.

Părinții și bunicii care i-au însoțit pe copii spun că astfel de evenimente sunt necesare și că ar trebui organizate frecvent, mai ales acum, când a început școală.

La sfârșitul întâlnirii, copiii au primit câte un orar, un suc și un fluier din partea organizatorilor și au fost felicitati pentru atenția de care au dat dovada.

Menționam că acest eveniment este unul la nivel național, în cadrul proiectului “Verde la educație pentru circulatie” și a avut că și scop principal promovarea unui comportament rutier responsabil.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...