16.9 C
Paşcani
miercuri, septembrie 27, 2023
Array

Lectii de demagogie de la un deputat condamnat. S-a dat in spectacol alaturi de Alina Gorghiu si Vasile Blaga

Discurs demagogic din partea fostului primar al Pascaniului, la lansarea candidatului PNL pentru Primăria Paşcani. Deşi a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare pentru conflict de interese, deputatul liberal Grigore Craciunescu a îndrăznit să urce pe scenă alături de cei doi copreşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, pentru a da lecţii de moralitate. Evenimentul a avut loc duminica la amiază pe scena Casei de Cultură.
El a spus că modernizarea Pascaniului a început în timpul mandatului său de primar şi a enumerat mai multe investiţii: Piaţa Casei de Cultură, pasajul peste calea ferată de la Blăgeşti, terenul de tenis, o sală de sport şi transformarea Spitalului Municipal în spital de urgenţă.

Nu a pomenit nici un cuvânt ca majoritatea investiţiilor au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale şi că fac obiectul unor anchete DNA iar la sfârşit de mandat a lăsat facturi neachitate de aproape 400 de miliarde de lei vechi.
În acelaşi context fostul primar al Pascaniului a vorbit şi despre Planul de Dezvoltare al Zonei Vale. El a spus că modernizarea scărilor a Esplanadei şi a parcului Municipal se datorează lui şi ca actuala administraţie se lauda degeaba cu aceste realizări.
În realitate fostul primar al Pascaniului nu a făcut decât să semneze contractul de finanţare, cu grave probleme de proiectare, iar actuala administraţie a fost nevoită să le rezolve şi să realizeze efectiv investiţiile.Din acest motiv cheltuielile de cofinanţare din bugetul local au crescut foarte mult.

Menţionăm că doar 4,8 km de străzi au fost reabilitaţi prin Planul de Dezvoltare al Zonei Vale, restul investiţiilor fiind finanţate de la bugetul local şi din împrumuturi comerciale.

Fostul primar al Pascaniului a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie petru că a încheiat mai multe contracte cu firmele familiei sale.
Totodată s-a dispus interzicerea unor drepturi, printre care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o durată de 10 ani. Hotărârea nu este definitivă.

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...