More

  Lectii de demagogie de la un deputat condamnat. S-a dat in spectacol alaturi de Alina Gorghiu si Vasile Blaga

  Array

  Discurs demagogic din partea fostului primar al Pascaniului, la lansarea candidatului PNL pentru Primăria Paşcani. Deşi a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare pentru conflict de interese, deputatul liberal Grigore Craciunescu a îndrăznit să urce pe scenă alături de cei doi copreşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, pentru a da lecţii de moralitate. Evenimentul a avut loc duminica la amiază pe scena Casei de Cultură.
  El a spus că modernizarea Pascaniului a început în timpul mandatului său de primar şi a enumerat mai multe investiţii: Piaţa Casei de Cultură, pasajul peste calea ferată de la Blăgeşti, terenul de tenis, o sală de sport şi transformarea Spitalului Municipal în spital de urgenţă.

  Nu a pomenit nici un cuvânt ca majoritatea investiţiilor au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale şi că fac obiectul unor anchete DNA iar la sfârşit de mandat a lăsat facturi neachitate de aproape 400 de miliarde de lei vechi.
  În acelaşi context fostul primar al Pascaniului a vorbit şi despre Planul de Dezvoltare al Zonei Vale. El a spus că modernizarea scărilor a Esplanadei şi a parcului Municipal se datorează lui şi ca actuala administraţie se lauda degeaba cu aceste realizări.
  În realitate fostul primar al Pascaniului nu a făcut decât să semneze contractul de finanţare, cu grave probleme de proiectare, iar actuala administraţie a fost nevoită să le rezolve şi să realizeze efectiv investiţiile.Din acest motiv cheltuielile de cofinanţare din bugetul local au crescut foarte mult.

  Menţionăm că doar 4,8 km de străzi au fost reabilitaţi prin Planul de Dezvoltare al Zonei Vale, restul investiţiilor fiind finanţate de la bugetul local şi din împrumuturi comerciale.

  Fostul primar al Pascaniului a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie petru că a încheiat mai multe contracte cu firmele familiei sale.
  Totodată s-a dispus interzicerea unor drepturi, printre care dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar ori de a desfăşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o durată de 10 ani. Hotărârea nu este definitivă.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI