Array

Lectii de antreprenoriat de la cei mai buni

„Colegiul Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”, Paşcani a continuat Campania de promovare a antreprenoriatului începută în Săptămâna Mondială a Antreprenoriatului, în perioada 16 – 22 noiembrie 2015, şi pentru elevii de la profilul tehnic.
Astfel, tinerii din clasele a XII-a G şi a XII a H – Tehnician proiectant CAD, alături de diriginţii lor, profesor Luchian Maria şi profesor Puţintelnicu Marius, au avut oportunitatea de a avea la clasă un antreprenor din comunitatea de afaceri locală, prin prezenţa domnului Haldan Vasile de la S.C. KOSAROM S.A.
Scopul acestei activităţi a fost acela de a prezenta viitorilor absolvenţi importanţa domeniului tehnic în dezvoltarea unei societăţi dar şi faptul că antreprenoriatul reprezintă o oportunitate reală pentru a transforma inovaţia şi creativitatea în instrumente puternice care pot genera o schimbare pozitivă în comunitate. La manifestare au participat un număr de 50 elevi.
Discuţiile din cadrul întâlnirii au avut două secţiuni principale: realizarea unei prezentări de către invitat referitoare la antreprenoriat şi o sesiune de întrebări din partea elevilor către antreprenor. Cei prezenţi în sală au primit şi informaţii din domeniul marketing.
Feedback-ul obţinut de la elevi a fost unul pozitiv. Iată impresia unuia dintre ei: “După părerea mea, activitatea despre antreprenoriat a fost un succes. Prin vizionarea unui film am vazut o linie tehnologică de prelucrare, am aflat care este structura organizatorică a societăţii prezentate şi am primit răspunsuri la multe întrebări adresate.”
Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” dezvoltă parteneriate active cu mediul de afaceri local iar S.C. Kosarom, S.C. Te-Rox Prod, S.C. Pro Invest Group, S.C. Meridian Auto Service, S.C. Lorimer sunt parteneri foarte implicaţi în viaţa şcolii.
Dacă până în acest an doar elevii de la profilul Servicii organizau altfel de evenimente, din acest an şi elevii de la profilul Tehnic dezvoltă astfel de iniţiative. Şcoala noastră are, de altfel, o tradiţie în dezvoltarea iniţiativei antreprenoriale prin multe programe de antreprenoriat, rezultate la concursuri naţionale şi internaţionale privind iniţiativa antreprenorială în rândul tinerilor şi, mai mult decât atât, este parte a unui proiect european, alături de alte şcoli din Europa, sub genericul The Entrepreneurial School. De asemenea este una dintre puţinele şcoli din ţară care organizează de cinci ani un concurs naţional de antreprenoriat.”

Profesor Elena Raicu
Purtător de cuvânt, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...

Ziua comunei Miroslovești – pe 12 iunie, de Rusalii

Au fost stabilite primele detalii privind Ziua Satului Miroslovești,...