17.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Lecţie pentru C.J Iaşi: Două primării din apropierea Paşcaniului reabilitează un drum judeţean

Lectie de administratie pentru Consiliul Judetean Iasi. Edilii din Lespezi si Siretel si-au unit fortele pentru a reabilita un drum judetean care nu a mai fost modernizat de mai bine de 20 ani. Astfel ca, in zilele urmatoare, pe DJ 208 N, Lespezi-Vanatori, se vor cara mai multe masini de pietris iar cu ajutorul unui autogreder drumul va fi nivelat.
Chiar daca s-au facut nenumarate cereri pentru asfaltare, pana in prezent s-au aprobat doar, promisiunile. Primarul comunei Lespezi s-a saturat de vesnicele raspunsuri primite la demersurile sale, precum “asteptam sa se incalzeasca” sau “nu avem inca bani”, oferite de conducerea Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. Asa ca, s-a hotarat sa ia masuri. Cu localnicii care beneficiaza de ajutorul social au facut cateva rigole, iar de maine vor incepe lucrarile. Primarul comunei Siretel, Ancuta Gheorghe, a decis sa ofere si sprijinul sau. Asta deoarece, microbuzele de la firma sa de transport persoane, SC Sprinter AGM SRL, au fost de prea multe ori intr-un service auto din cauza gropilor.

Acum, tronsonul de drum pe o distanta de 6 km arata ca dupa razboi. Zecile de gropi pline cu apa si denivelarile transforma traficul rutier intr-o adevarata aventura. Indiferent cata experienta ai avea in sofat, doar o masina de teren 4×4 ar scapa fara nici o defectiune. Oamenii locului fac haz de necaz si spun ca pot circula doar cu barca sau ca asfalt in zona au vazut doar pe timpul lui Ceausescu.

In replica, conducerea DJADP Iasi sustine ca bugetul pentru anul acesta este prea mic pentru turnarea unui covor asfaltic pe drumul cu pricina. Din bugetul de 110 miliarde de lei vechi, circa 70 au fost cheltuiti pentru acoperirea facturilor cu deszapezirea, iar 40 de miliarde de lei vechi sunt alocati pentru pietruiri si plombari. In conditiile in care circa 1.000 km din intreg judetul sunt intr-o stare avansata de degradare, vor mai trebuie inca 20 ani pentru modernizarea infrastructurii rutiere, asta daca nu se vor aloca mai multi bani de la Consiliul Judetean sau din alte surse de finantare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow