More

  Lectie de viata din partea unor persoane cu handicap

  Array

  In timp ce zeci de oameni fara nici o infirmitate prefera sa cerseasca decat sa munceasca, la Harlau zeci de persoane cu handicap si-au schimbat destinul prin munca. Este vorba despre 12 persoane care au invatat sa faca o meserie in cadrul Centrului de Pregatire pentru o Viata Independenta a Persoanelor cu Handicap “REVIS”. Ei au invatat sa duca o viata independenta prin munca in unul din cele patru ateliere de creatie, gradinarit, croitorie, bucatarie si brutarie.

  Timp de doi ani, ei sunt pregatiti in functie de gradul de handicap si abilitatile innascute, iar apoi pe propriile forte castiga un venit din munca prestata. De exemplu, in atelierul de panificatie, 10 persoane cu varste cuprinse intre 22-45 ani, fac zilnic paine pentru consumul propriu si celelalte centre din Harlau. Banii din vanzari au ca destinatie asigurarea materiei prime iar diferenta ajunge la aceste persoane cu grad de handicap, care reusesc sa-si croiasca singuri drumul in viata.

  In cadrul atelierului de creatie si croitorie persoanele cu grad de handicap reusesc sa faca lucruri minunate. Martisoare, copacei din margele, ornamente florale, fete de perne cu motive nationale si multe altele sunt vandute in diverse locatii si expozitii cu vanzare precum Targul National al Unitatilor Protejate care in anii trecuti a fost organizat la Targu Mures si Constanta.

  Unii dintre ei traiesc zi de zi in locuinte protejate. Sunt lasati inca din copilarie in centre de plasament, iar vointa de a fi util si de a munci i-au adus in astfel de locuinte care au devenit propria casa. Acolo traiesc, muncesc si isi castiga existenta iar pentru taria de caracter si vointa lor, aceste persoane reprezinta adevarate modele de viata.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Anunt de pierdere

  Pierdut certificat constatator de la sediul societatii II ABICULESEI I. DANUT, F22/1649/2012, CUI 30243664. Il declar nul!

  Pachetele medicale pentru 2021-2022, lansate în dezbatere. Ce servicii pot primi asigurații și neasigurații la sănătate

  Pachetele de servicii medicale de stat oferite atât persoanelor asigurate, dar şi celor neasigurate, pentru anii 2021-2022 au fost lansate în dezbatere publică de...

  Metoda ilegală și periculoasă prin care sătenii își curăță terenurile agricole. Amenzi de până la 2.500 de lei pentru cei care nu țin cont...

  Zeci de hectare de teren agricol din Caraş-Severin ard de zile bune. Oamenii au început să aprindă intenţionat vegetaţia uscată. Este cea mai rapidă...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp