27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Lecţie de religie, cu elevii din Târgu-Frumos şi cei din Paşcani

Zeci de elevi de la doua licee din Pascani si Targu-Frumos au participat azi la o activitate despre importanta bisericii in dezvoltarea invatamantului. Doi profesori le-au povestit adolescentilor despre cei care, in trecut, au pus bazele scolii romanesti. Actiunea de astazi face parte dintr-un proiect amplu, ajuns la a zecea editie, ce se va desfasura pana la finalul lunii mai.

Elevii de la Liceul Special “Moldova” din Targu-Frumos si cei de la Colegiul C.F. “Unirea” Pascani au participat astazi de dimineata, la un proiect de actiune comunitara, la scoala din municipiu. Doi profesori au discutat despre istoria bisericeasca si despre cei care au pus bazele scolii romanesti.
Liceenii au fost implicati activi in dezbateri si si-au spus parerile in legatura cu rolul bisericii in educatia lor, in viata de zi cu zi.

Este a doua activitate, din cele patru, din cadrul proiectului “Suntem diferiti, dar totusi la fel”, initiat de profesorul pascanean Mugurel Spataru. Rolul acestuia este de a integra elevii cu deficiente de vedere in invatamantul de masa si de a socializa cu ceilalti tineri.

Urmatoarea intalnire va avea loc pe 16 martie, la Targu Frumos. In postul sarbatorilor pascale, se va discuta despre spovedanie si marii duhovnici ai Romaniei.
Cea de-a zecea editie a proiectului se va finaliza pe 18 mai, la Pascani, cand cei implicati vor vorbi despre dezvoltarea crestinismului si cei doi mari Imparati, Constantin si mama sa, Elena.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow