23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
23.8 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

LECTIE DE PATRIOTISM LA SCOALA TOPILE

COMUNICAT DE PRESA: Pe 18 mai 2018, s-a desfășurat Cercul Pedagogic al Invățătorilor, tema abordată fiind „Dezvoltarea atitudinii patriotice la școlarii mici. Centenarul Marii Uniri”.
Activitatea, deosebit de amplă, a cuprins o suită de momente dedicate marilor evenimente, ce au marcat istoria țării, culminând cu înfăptuirea Marii Uniri din 1918: elevii claselor primare au parcurs, sub îndrumarea doamnelor învățătoare Mihaela Lipovanu, Liliana Sandulescu, Maricica Adavidoaei, Maria Baiceanu și Gabriela Irimia, o serie de aplicații practice în cadrul unui concurs tematic, cu titlul „Suflet de roman!” Echipele mixte, intitulate sugestiv, Moldova, Transilvania și Țara Românească, au îndeplinit sarcinile de lucru, au recitat și interpretat poezii și cântece patriotice, reușind sa facă asistența să vibreze la unison, în adieri de stegulețe tricolore. Programul a continuat cu alocuțiunea d-lui colonel în rezervă, Dumitru Pirlog, fost elev al școlii, care și-a amintit cu drag de anii petrecuți în Școala Topile, dar și de activitatea militară a domniei sale, din diferite misiuni în țări, fie din Africa sau din Asia. Poveștile, adevărate de această dată, au impresionat copiii dar și adulții prezenți – nu oricând avem ocazia să ni se împărtășească din trăirile și sentimentele unui erou în viață.
Un alt fiu al satului, mai tânăr, dar cu o capacitate la fel de mare de a impresiona, a fost Emanuel Baiceanu. Prezența scenică impecabilă, costumul popular autentic și vocea puternică și melodioasa, interpretând cântece populare, au stârnit emoție și încântare.
„Zorile junior” și „Zorile” Școlii Topile, cele două ansambluri de dansuri folclorice, instruite și
coordonate cu măiestrie de Alexandru Gambuta, topilean get beget, au încheiat programul artistic în ropote de aplauze și aprecieri binemeritate.
„Formarea conștiinței și conduitei patriotice la copiii de vârstă școlară mică”, referatul susținut în final, a încununat activitatea propusă de cadrele didactice ale Școlii Topile, marcând, într – o
manieră plina de încărcătură emoțională, anul Centenarului.
Mulțumim tuturor dascălilor din unitățile arondate și d-nei învățătoare Gabriela Apetroaie responsabila cercului, pentru prezenta la acest eveniment important din viața școlii noastre, dlui director, prof Daniel Pintilie, pentru sprijinul acordat!

Prof. Oana Stavarache, consilierul educativ al Școlii Topile

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
23.8 ° C
25.4 °
22.6 °
68 %
1.8kmh
1 %
vin
23 °
sâm
31 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI