More

  Lecție de istorie altfel.  Lansări de carte la Casa de Cultură din Pașcani

  Lecție de istorie altfel.  Lansări de carte la Casa de Cultură din Pașcani

   Eveniment de marcă la Pașcani unde au participat veterani de război, pășcăneni și elevi. Pentru toți cei prezenți a fost o lecție de istorie altfel. Mai exact, la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu a avut loc o lansare de carte despre viața și luptele Mareșalului Prezan. Unul dintre scriitori a venit personal pentru a vorbi celor prezenți despre ce a scris în carte. Momentul a fost apreciat și organizat pentru a marca Ziua Armatei Române.

  Colonelul Mihai Hodorogea a venit la Pașcani, ocazie numai bună pentru a prezenta două cărți despre Mareșalul Prezan. Cei prezenți au avut ocazia învețe despre istoria României printr-o lecție altfel. La eveniment au spus prezent elevi și profesori, veterani de război dar și pășcăneni.

  Ei au șansa să afle despre bătăliile și viața lui Constantin Prezan care a fost ofițer de carieră.

  Mai multe detalii aici – https://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_Prezan.

  Volumele prezentate au fost ,,VIAŢA MAREŞALULUI PREZAN.  Profesia de a fi român” și ,,BĂTĂLIILE MAREȘALULUI PREZAN – între autoritate și modestie”.

  Evenimentul a fost organziat împreună cu administrația locală, iar în urma numeroaselor discuții dintre viceprimarul Gabriela Nedelcu și invitatul Mihai Hodorogea urmează să fie scrisă o carte și cu povestiri despre scriitorul pășcănean Mihail Sadoveanu.

  De ce a ales Pașcaniul, răspunde colonelul Mihai Hodorogea. – răspunsul în cadrul știrilor INFOBIT.

  Despre cum să atragem elevii spre istorie și mai ales de ce trebuie să ne cunoaștem România din anii de război vorbește invitatul prezent la Pașcani.  – răspunsul în cadrul știrilor INFOBIT.

  Menționăm că evenimentul a avut loc în ziua de 25 octombrie, atunci când este sărbătorită Ziua Armatei Române.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet