21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Lecție de istorie altfel.  Lansări de carte la Casa de Cultură din Pașcani

Lecție de istorie altfel.  Lansări de carte la Casa de Cultură din Pașcani

 Eveniment de marcă la Pașcani unde au participat veterani de război, pășcăneni și elevi. Pentru toți cei prezenți a fost o lecție de istorie altfel. Mai exact, la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu a avut loc o lansare de carte despre viața și luptele Mareșalului Prezan. Unul dintre scriitori a venit personal pentru a vorbi celor prezenți despre ce a scris în carte. Momentul a fost apreciat și organizat pentru a marca Ziua Armatei Române.

Colonelul Mihai Hodorogea a venit la Pașcani, ocazie numai bună pentru a prezenta două cărți despre Mareșalul Prezan. Cei prezenți au avut ocazia învețe despre istoria României printr-o lecție altfel. La eveniment au spus prezent elevi și profesori, veterani de război dar și pășcăneni.

Ei au șansa să afle despre bătăliile și viața lui Constantin Prezan care a fost ofițer de carieră.

Mai multe detalii aici – https://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_Prezan.

Volumele prezentate au fost ,,VIAŢA MAREŞALULUI PREZAN.  Profesia de a fi român” și ,,BĂTĂLIILE MAREȘALULUI PREZAN – între autoritate și modestie”.

Evenimentul a fost organziat împreună cu administrația locală, iar în urma numeroaselor discuții dintre viceprimarul Gabriela Nedelcu și invitatul Mihai Hodorogea urmează să fie scrisă o carte și cu povestiri despre scriitorul pășcănean Mihail Sadoveanu.

De ce a ales Pașcaniul, răspunde colonelul Mihai Hodorogea. – răspunsul în cadrul știrilor INFOBIT.

Despre cum să atragem elevii spre istorie și mai ales de ce trebuie să ne cunoaștem România din anii de război vorbește invitatul prezent la Pașcani.  – răspunsul în cadrul știrilor INFOBIT.

Menționăm că evenimentul a avut loc în ziua de 25 octombrie, atunci când este sărbătorită Ziua Armatei Române.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow