More

  Lecție de agricultură la Pașcani. Zeci de fermieri au venit să vadă culturi agricole record – VIDEO

  Array

  Lectie de agricultura la Pascani. Zeci de fermieri din judetele Moldovei au venit astazi in oras pentru a vedea o serie de culturi insamantate si ingrijite de o societate din Municipiu care foloseste de vreo cativa ani seminte si fertilizatori de la o firma specializata pe acest domeniu. Agricultorii au ramas uimiti de rezultatele obtinute pe culturi de porumb, florea soarelui sau soia.

  Intalnirea a avut loc pe plantatiile de porumb, floarea soarelui, soia, cartofi sau semninte din Pascani. In urma aplicarii acestor tehnologii moderne, specialistii garanteaza obtinerea unor productii de zece ori mai mari decat in cazul practicarii agriculturii clasice.

  camp

  Mai mult, inginerii agronomi spun ca odata dat cu aceste substante, nu mai cresc buruienele, iar culturile sunt mai sanatoase.

  Gazda intalnirii de astazi, reprezentantii societatii Agrocomplex Lunca SA Pascani a vorbit celor prezenti si despre cat de mult inseamna sistemele de irigatie.

  Domnul Stroiescu este fermier de 15 ani in Belcesti. Lucreaza o suprafata de 800 de hectare, iar astazi a venit sa vada ce produse folosesc ceilalti agricultori si in special prin ce metode obtin o recolta bogata.

  De circa cinci ani exista acest parteneriat de afaceri intre firma pascaneana si cea din Bucuresti. Pe culturile de porumb, soia sau floarea soarelui se folosesc substantele pentru combaterea daunatorilor si pentru stimularea cresterii, iar rezultatele sunt pe masura.

  Tot in cadrul acestei intalnirii, reprezentantii firmei din Bucuresti au prezentat celor peste 40 de fermieri o serie de pachete tehnologice care includ erbicide si insecticide de cea mai buna calitate.
  www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet