More

  Lecție de agricultură la Pașcani. Zeci de fermieri au venit să vadă culturi agricole record – VIDEO

  Array

  Lectie de agricultura la Pascani. Zeci de fermieri din judetele Moldovei au venit astazi in oras pentru a vedea o serie de culturi insamantate si ingrijite de o societate din Municipiu care foloseste de vreo cativa ani seminte si fertilizatori de la o firma specializata pe acest domeniu. Agricultorii au ramas uimiti de rezultatele obtinute pe culturi de porumb, florea soarelui sau soia.

  Intalnirea a avut loc pe plantatiile de porumb, floarea soarelui, soia, cartofi sau semninte din Pascani. In urma aplicarii acestor tehnologii moderne, specialistii garanteaza obtinerea unor productii de zece ori mai mari decat in cazul practicarii agriculturii clasice.

  camp

  Mai mult, inginerii agronomi spun ca odata dat cu aceste substante, nu mai cresc buruienele, iar culturile sunt mai sanatoase.

  Gazda intalnirii de astazi, reprezentantii societatii Agrocomplex Lunca SA Pascani a vorbit celor prezenti si despre cat de mult inseamna sistemele de irigatie.

  Domnul Stroiescu este fermier de 15 ani in Belcesti. Lucreaza o suprafata de 800 de hectare, iar astazi a venit sa vada ce produse folosesc ceilalti agricultori si in special prin ce metode obtin o recolta bogata.

  De circa cinci ani exista acest parteneriat de afaceri intre firma pascaneana si cea din Bucuresti. Pe culturile de porumb, soia sau floarea soarelui se folosesc substantele pentru combaterea daunatorilor si pentru stimularea cresterii, iar rezultatele sunt pe masura.

  Tot in cadrul acestei intalnirii, reprezentantii firmei din Bucuresti au prezentat celor peste 40 de fermieri o serie de pachete tehnologice care includ erbicide si insecticide de cea mai buna calitate.
  www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI