31.6 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Lecţie de agricultură la Paşcani. Cum poţi să obţii producţii record cu tehnologie românească

fermieri b

Lectie de agricultura la Pascani. Astazi, 2 iulie zeci de fermieri din judetele Neamt, Suceava, Iasi si Vaslui au venit la Pascani pentru a vedea o serie de culturi insamantate si ingrijite de societatea Agrocomplex SA Pascani folosind seminte si fertilizatori de la o firma de renume din domeniu. Practic este vorba de culturi exeprimentale obtinute in colaborare cu firma Aectra din Bucuresti, una dintre cele mai mari societati de cercetare si comert in domeniul agriculturii.

Fermierii au putut vedea cu ochii lor aproape 3.000 de hectare de culturi ca din poveste de porumb, grau, floarea soarelui, cartof si sfecla de zahar. Specialistii spun ca astfel de culturi pot fi obtinute de orice fermier daca aplica si respecta tehnologiile recomandate de firma Aectra.

In acelasi context reprezentantii societatii din Bucuresti au prezentat fermierilor o serie de pachete tehnologice care includ erbicide, insecticide si fungicide de cea mai buna calitate, sămânţă autohtona sau de import, fertilizanti si stimulatori de crestere, precum si consultanta, asistenta tehnica, seminarii si instruiri tehnice anuale.

In urma aplicarii acestor tehnologii moderne, specialistii garanteaza obtinerea unor productii de zece ori mai mari decat in cazul practicarii agriculturii clasice.

Mentionam ca firma Aectra, colaboreaza cu S.C. Agrocomplex Lunca Pascani de aproape 5 ani de zile, cei doi parteneri obtinand productii record in mai multe zone din judetul Iasi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow