17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022
Array

Lebada din Parcul Peştişorul. Pompieri şi reprezentanţi de la Garda de Mediu au încercat sa o prindă

Semnal de alarmă din partea telespectatorilor Bit Tv. Ei au atras atenţia că pe Lacul Peştişorul trăieşte o lebădă deşi luciul apei este îngheţat. Oamenii sunt îngrijoraţi că pasărea ar pieri dacă nu este ajutată de autorităţi. Cea mai mare problemă pare să fie lipsa hranei şi poate fi o pradă uşoară mai ales pentru câinii fără stăpâni.

Contactate de reporterii Bit Tv autorităţile au spus că au încercat să rezolve problema păsării. Mai exact, ieri o echipa de la Substaţia de Pompieri Paşcani a intrat pe lacul Peştişorul cu o barcă pneumatică, însă când s-a apropiat de lebădă aceasta şi-a luat zborul.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei spune că pasărea a fost adusă de pe un lac din zona Abatorului în urmă cu câteva zile. Pompierii vor mai încerca să captureze pasărea, iar dacă vor reuşi, labada va ajunge într-o zonă protejată alături de alte exemplare.

De asemenea, astăzi a ajuns în zonă şi o echipa de la Garda de Mediu din Iaşi. Mai mult de o ora s-au chinuit comisarii de mediu să prindă pasărea, dar fără rezultat.

Cei care vor să o hrănească o găsesc în continuare pe lacul Peştişorul.

Lepăda de vara are o arie mare de răspândire şi nu se apropie de pragul de vulnerabilitate, mai ales că în ultimii ani s-a constatat o creştere a numărului de indivizi. Este nativă în zonele temperate ale Europei printre care şi România. Hrana acestor păsări constă, în principal din plante acvatice, cereale, ierburi sau legume mărunţite. De asemenea, consumă insecte, peşte şi broaşte mici. Lebăda de vara este mai puţin vocală decât alte surate din aceeaşi familie, de aceea se mai numeşte şi lebăda mută.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow