16.4 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

Lazăr şi Constantinescu, cot la cot în Parlament

Parlamentarii păşcăneni au reuşit în prima sesiune ceea ce nu au putut colegii lor din restul judeţului – au trecut o lege prin Parlament. Social-democratul Sorin Lazăr se află la al doilea mandat în Parlament în funcţia de senator. Pe timpul celor şase luni de activitate parlamentară, ieşeanul a iniţiat 12 propuneri legislative. Una dintre acestea, care a devenit şi lege, în luna iunie, a făcut referire la funcţionarea parcurilor industriale. De asemenea, parlamentarul a mai propus modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar în anul 2013, prorogarea unor termene din acte normative, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea legii privind dialogul social, precum şi cea care reglementează regimul juridic al contravenţiilor.

Ce activitate a avut vicepreşedintele Senatului

Florin Constantinescu a fost ales în prima sesiune în funcţia de vicepreşedinte al Senatului de către colegii său parlamentari, el aflându-se, de asemenea, la al doilea mandat de senator. În şase luni, senatorul Constantinescu a iniţiat şapte propuneri legislative, cele mai multe dintre acestea fiind la comun cu Lazăr, inclusiv legea privind parcurile industriale. Parlamentarul păşcănean s-a remarcat în prima sesiune cu faptul că din cele aproape 50 de întrebări şi interpelări adresate Guvernului, cele mai multe dintre acestea au făcut referire la probleme ce ţin de judeţul Iaşi şi, în particular, de zona Paşcaniului şi a comunelor limitrofe. (Oana Pascaru)

Continuare pe Evenimentul.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI