1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

Latifundiarul Minciună: lovitură imobiliară la drumul european, in apropiere de Targu Frumos

Daniel Minciună, directorul DADJ, membru PNL, s-a asociat cu Cristian Adonicioaiei, a cărui soţie e membră PSD, directoare la ITM, şi cu Radu Mironeanu, fost director la Poştă, membru PDL, pentru a pune mâna pe o moşie de lângă Târgu Frumos. Au cumpărat drepturile succesorale şi, la scurt timp, au fost puşi în posesie.

Şeful de la Drumuri Judeţene face afaceri după modelul patentat de Gigi Becali. Liberalul Daniel Minciună este partener de afaceri cu „Regele amanetului” şi cu doi directori, susţinuţi unul de PSD iar celălalt de PDL.

A cumpărat drepturi succesorale
Şeful Direcţiei Judeţene de Drumuri, Daniel Minciună, este implicat în afaceri imobiliare importante alături de „Regele caselor de amanet”, Bogdan Gheorghiu. Minciună şi-a trecut în declaraţia de avere o suprafaţă de 42 hectare de teren din comuna Ion Neculce, din care ar deţine 25%. „Este vorba despre cumpărarea unor drepturi succesorale. Am cumpărat, în 2008, drepturile succesorale de la Lelia Eliade şi de la domnul Deleanu, alături de câţiva prieteni. În total au fost 100 de hectare, din care am reuşit să primim iniţial 50 de hectare, apoi 37,5 hectare. Aşadar, mai avem de recuperat 12,5 hectare”, a spus Daniel Minciună.
Şeful de la Drumuri nu-şi aminteşte cât a plătit pentru drepturile succesorale şi susţine că nu ştie cine administrează acum moşia de la Ion Neculce. Strategia folosită este comună în rândul latifundiarilor: sunt cumpărate drepturile de la diverse persoane vârtnice care nu au reuşit să intre în posesia terenului revendicat, după care sunt „convinşi” cei din administraţia locală să emită titlul de proprietate cât mai repede.
Au fost patru cumpărători
O parte din pământul revendicat în numele moştenitorilor de la Ion Neculce a fost deja vândut, ultima suprafaţă de 8 hectare fiind cumpărată de Toader Burţilă, un important om de afaceri din Paşcani, cu investiţii inclusiv în media. Partenerii de afaceri ai lui Daniel Minciună sunt, la rândul lor, persoane importante chiar dacă expunerea lor publică este redusă. „Cei trei alături de care am cumpărat sunt Bogdan Gheorghiu, Radu Mironeanu şi Cristian Adonicioaiei”, a explicat Minciună. Bogdan Gheorghiu are 39 de ani şi este un personaj extrem de discret. El a înfiinţat, în 2002, firma Express Credit Amanet pe care a dezvoltat-o până a ajuns la 32 de puncte de lucru.

Continuare pe 7 est

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow