17.2 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Lapte şi corn în şcolile ieşene, fără fructe sau legume

Aproape 92.000 de elevi din judeţul Iaşi au început să primească, din prima zi de şcoală, produse de panificaţie şi lactate, prin programul „Cornul şi laptele”. Licitaţia a fost organizată pe patru zone, motiv pentru care mai multe firme au fost declarate câştigătoare. Copiii nu primesc însă fructe şi legume, deşi Guvernul a unit cele două programe naţionale.

Circa 6 milioane de porţii de cornuri şi lapte vor ajunge în acest an şcolar pe băncile elevilor din judeţ. Consiliul Judeţean Iaşi a încheiat în urmă cu două săptămâni contracte cu mai multe firme pentru distribuţia acestor produse. Localităţile au fost împărţite pe patru zone, iar pentru municipiul Paşcani şi zeci de comune din preajma, sunt trei societăţi câştigătoare.

Valoarea contractului pentru tot judeţul Iaşi este de peste 11,6 milioane de lei pentru lactate şi circa 6 milioane de lei pentru panificaţie.

Deşi în urmă cu câteva săptămâni a fost anunţat faptul că preşcolarii şi şcolarii vor găsi pe bănci fructe şi legume, deocamdată pentru şcolile din localităţile ieşene nu a fost organizată nici o licitaţie în acest sens.

Menţionăm că potrivit unui comunicat de presă trimis de Guvern, conform legislaţiei europene, programul pentru şcoli are două componente – distribuirea de fructe şi/sau legume proaspete, lapte natural de consum şi/sau produse lactate fără adaos de lapte praf şi măsurile educative care însoţesc distribuţia produselor.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI