More

  Lapte şi corn în şcolile ieşene, fără fructe sau legume

  Array

  Aproape 92.000 de elevi din judeţul Iaşi au început să primească, din prima zi de şcoală, produse de panificaţie şi lactate, prin programul „Cornul şi laptele”. Licitaţia a fost organizată pe patru zone, motiv pentru care mai multe firme au fost declarate câştigătoare. Copiii nu primesc însă fructe şi legume, deşi Guvernul a unit cele două programe naţionale.

  Circa 6 milioane de porţii de cornuri şi lapte vor ajunge în acest an şcolar pe băncile elevilor din judeţ. Consiliul Judeţean Iaşi a încheiat în urmă cu două săptămâni contracte cu mai multe firme pentru distribuţia acestor produse. Localităţile au fost împărţite pe patru zone, iar pentru municipiul Paşcani şi zeci de comune din preajma, sunt trei societăţi câştigătoare.

  Valoarea contractului pentru tot judeţul Iaşi este de peste 11,6 milioane de lei pentru lactate şi circa 6 milioane de lei pentru panificaţie.

  Deşi în urmă cu câteva săptămâni a fost anunţat faptul că preşcolarii şi şcolarii vor găsi pe bănci fructe şi legume, deocamdată pentru şcolile din localităţile ieşene nu a fost organizată nici o licitaţie în acest sens.

  Menţionăm că potrivit unui comunicat de presă trimis de Guvern, conform legislaţiei europene, programul pentru şcoli are două componente – distribuirea de fructe şi/sau legume proaspete, lapte natural de consum şi/sau produse lactate fără adaos de lapte praf şi măsurile educative care însoţesc distribuţia produselor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet