30.8 C
Paşcani
marți, iunie 28, 2022
Array

Lansări de carte la Lespezi

Fii comunei Lespezi, Dan Camer şi Mihai Caba au expus pe hârtie cele mai importante momente din istoria localităţii dar şi oamenii de seama ai satului. Lansarea celor 2 cărţi a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute la Liceul Tehnologic din Lespezi.

Eveniment important la Liceul Tehnologic din Lespezi. Sâmbătă, 12 decembrie începând cu ora 11:00 a avut loc două lansări de carte scrise de fii comunei. Dan Camer a expus în opera sa “Condeie lespezene” biografii şi recenzii ale autorilor Alexandru Bratu şi Florentin Maftei. De asemenea, lucrarea cuprinde şi autobiografia scriitorului.

Dan Camer a venit şi cu un cadou pentru administraţia locală şi oamenii satului. Acesta a donat 5 tablouri pictate de artişti locali Grigore Popovici şi Neculai Popovici pentru Muzeul ce urmează să fie amenajat în clădirea fostei şcoli din localitate.

A doua carte prezentată sâmbătă a fost “Lespezi – pe fir de legendă şi împlinire” a autorului Mihai Caba. În lucrarea sa, scriitorul a surprins momente importante din istoria comunităţii locale cum ar fi împlinirea a 225 ani de la prima atestare documentară a comunei Lespezi. Scriitorii au primit diplome de onoare din partea administraţiei locale şi Liceului Tehnologic din localitate.

13970034

Evenimentul cultural a fost presărat şi cu momente artistice susţinute de elevii din comună. Sub îndrumarea profesorilor, şcolarii au cântat folclor, colinde, muzică şi dansuri ruseşti.

La sfârşitul manifestării invitaţii au primit cărţi cu dedicaţie specială din partea celor doi scriitori.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow