25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Lansări de carte de „Zilele Paşcaniului“. Scriitorii sunt puşi să suporte cheltuielile

v becart lansare carte casa de cultura

Eveniment cultural cu ocazia celei de-a cincea editii a Zilelor Pascaniului. Sambata, 6 iulie, incepand cu ora 12.00, la Casa de Cultura „Mihail Sadoveanu” va avea loc o dubla lansare de carte. Este vorba despre cel mai recent volum de poezie, „Sub Semnul timpului”, al scriitoarei pascaneance Valentina Becart. Totodata va fi lansata si antologia de versuri „Dincolo de cuvânt“ ingrijita de acelasi autor.

La eveniment au fost invitati sa participe nume sonore din cultura ieseana. Este vorba despre poetul Horia Zilieru, Emil Marcu din partea Uniunii Scriitorilor, actorul Dionisie Vitcu, Toni Dârtu – presedintele Ligii Scriitorilor, filiala Iasi, dar si vicepresedintele prof. dr. Mihai Păstrăguş, iar din partea Asociatiei Universul Prieteniei Iasi, presedinta Rodica Rodeanu.

Cele doua carti au vazut lumina tiparului la Editura Arhip Art, Sibiu. Ele vor fi prezentate de scriitorul Emilian Marcu, dar si de Horia Zilieru, prof. Univ. dr. Dionisie Vitcu, prof.dr. Mihai Păstrăguş, Rodica Rodean, Cella Negoieascu, George Arhip, Marioara Preutu.

Desi activitatile in perioada 5 – 7 iulie, de la Casa de Cultura din Pascani au fost finantate de la bugetul local cu suma de 7.000 de lei, scriitoarea Valentina Becart spune ca este nevoita sa suporte din buzunarul propriu o parte dintre cheltuieli, asta deoarece conducerea Casei de Cultura a refuzat sa finanteze aceasta actiune culturala. Pana la urma, Primaria Pascani a anuntat ca va asigura transportul scriitorilor care vor veni din Iasi special pentru a participa activ la acest eveniment. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow