27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Lansare de carte: tradițiile și trăirile aromânilor structurate în două capitole

Eveniment cultural deosebit în acest sfârşit de săptămâna. Un profesor din Paşcani şi-a lansat ce-a de-a doua operă, o lucrare care conţine sentimentele, gândurile şi tradiţiile oamenilor care trăiesc în sud estul ţării. Evenimentul a avut loc sâmbătă 26 noiembrie la Clubul Copiilor.

Mariana Botezatu, profesor la Liceul Economic “N. Iorga” şi-a lansat a doua carte. După 3 ani de muncă, dăruire şi studiu a luat naştere lucrarea “Jumătate armâncă”, unde autoarea a prezentat originile, istoria şi trăirile românilor de la Dunăre.

Volumul “Jumătate armâncă” este structurat în două părţi. La început cititorii vor descoperi exemple de supraviețuire a tradiţiilor aromânilor, stilul de viaţă şi preocupările de zi cu zi, iar în a doua parte a lucrări sunt prezentaţi oameni şi locuri din S-E ţării.

Prezent la lansare a fost şi directorul unităţii de învăţământ, Gheorghe Spiridon care a prezentat un scurt istoric al şcolii şi a reaminti că an de an în perioada 1 – 6 decembrie Liceul Economic “N. Iorga” îmbracă haine de sărbătoare.

Evenimentul cultural a fost presărat şi cu momente artistice. Elevi talentaţi ai liceului au dansat pe ritmuri de vals, dansuri armâneşti, iar autoarea lucrării i-a încântat pe cei prezenţi cu cele mai frumoase cântece tradiţionale de la “Dunăre”.

Mariana Botezatu este profesor de geografie la Liceul Economic “N. Iorga”. În decembrie 2013 autoarea a lansat prima carte intitulată ”Amintirile unui geograf, rădăcini, aşteptări, certitudini” în care şi-a prezentat trăirile şi aşteptările din viaţa de profesor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow