More

  Lansare de carte la Muzeul Cuza din Ruginoasa

  Array

  Iubitorii de cultură sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la o lansare de carte. Este vorba de autobiografia academicianului Mircea Ciuhrii, profesor doctor în domeniul virusologiei. În cadrul evenimentului vor avea loc şi momente artistice de muzică populară, operă şi teatru.

  Eveniment cultural inedit la Ruginoasa. Iubitori ai ştiinţelor din domeniul Biologiei, interesaţi de viaţa academicianului Mircea Ciuhrii sunt aşteptaţi să afle mai multe despre trăirile şi cercetările savantului, povestite chiar de soţia acestuia într-o carte autobiografică. Manifestarea este programată pentru duminică, 19 iunie, începând cu ora 16.00 la Muzeul Memorial ”A. I. Cuza” din localitate.

  Viaţa “Savantului aproape necunoscut românilor la ei acasă” după cum spune autoarea cărţii, vine ca un omagiu adus celui care a îmbogăţit virusologia cu cercetările sale, decedat la sfârşitul anului trecut.

  Evenimentul cultural este presărat şi cu momente artistice de muzică populară, teatru, iar invitat de seamă va fi tenorul Călin Brătescu.

  Menţionăm că Mircea Ciuhrii s-a născut pe 13 august 1944 în Republica Moldova. A absolvit Facultatea de Biologie şi Chimie în 1967 la Universitatea de Stat din Tiraspol, din 1968 s-a dedicat activităţilor de cercetare, iar în 1987 a devenit profesor universitar. A fost prim autor a 16 invenţii şi 30 tehnologii de producere a preparatelor entoterapeutice, cu aplicaţii în tratarea infecţiilor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI