-2.6 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 19, 2022

Lămpi inteligente de iluminat, pe două străzi din Paşcani

 

Proiect pilot în premieră la Paşcani. O firmă din Cluj Napoca a început să monteze lămpi inteligente de iluminat pe două străzi din municipiu, 1 Decembrie şi Republicii. Echipamentele sunt de ultima generaţie cu un consum mic dar foarte luminoase şi pot fi comandate de la distanţă. Investiţia va fi pusă în functiune imediat şi va fi monitorizat consumul .

Lucrarea este oferită gratuit municipalităţii de o multinaţională, pentru a demonstra eficienta sistemului, aceasta fiind interesată de a înveşti la Paşcani în modernizarea sistemului public de iluminat stradal. Sunt vizate mai ales reţelele din suburbii şi cartierul Aerodrom, unde randamentul proiectului ar fi maxim.
Societatea face investiţiile dar ar urma să încaseze în schimb banii economisiţi, adică diferenţa de cost dintre cât plăteşte acum municipalitatea pentru iluminatul stradal în zonele respective şi costurile care vor fi după montarea noilor lămpi. Contractul ar urma să fie încheiat pentru o perioadă de 10 ani de zile în timp ce echipamentele inteligente au o garanţie de 15 ani.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...

CSM Pascani cauta jucatori. Au fost reluate antrenamentele

Echipa locala de fotbal CSM Pascani a reluat antrenamentele,...

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...