16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023
Array

Lacul Peştişorul transformat în mlaştină

De ceva timp, nivelul apei din lacul „Peştişorul” a scăzut foarte mult, iar zona arată jalnic. De ce? Autorităţile locale din Paşcani spun că au fost nevoite să scoată o parte din apă, pentru că lucrările la canalizarea de pe strada Gării să fie făcute fără probleme. Lăsată aproape fără apă, zona pare a fi mai mult o mlaştina decât un lac. Este plină de buruieni şi sticle de plastic. Cu toate acestea, curăţarea „Peştişorului” ar putea fi făcută abia în toamna.

Păşcănenii care se plimbă prin Parcul Municipal, în zona Vale, au parte de un peisaj care lasă de dorit. Lacul Peştişorul pare să se fi transformat într-o mlaştina, plină de buruieni, gunoaie şi sticle de plastic. Nivelul apei este scăzut şi asta deoarece autorităţile locale au fost nevoite să scoată o parte din apă, pentru a lucra la reţeaua de canalizare de pe strada Gării.
Întrebat dacă se va curata şi lacul, dacă tot s-a ivit această situaţie pentru scoaterea apei, edilul municipiului, Dumitru Pantazi, a precizat că aceste lucrări ar urma să fie făcute în toamna.

Mai mult, astăzi, muncitorii de la Gospodărie Comunală au început să taie iarba de pe insuliţă. Asta după ce a depăşit pe alocuri şi jumătate de metru.

Menţionăm că administraţia locală a promis în repetate rânduri că va amenaja zona lacului. În septembrie 2013, se discuta despre punerea unei folii pe fundul lacului care să împiedice dezvoltarea vegetaţiei. De asemenea, se vorbea şi despre construirea unor insuliţe, artificiale, cu legătură prin intermediul unor podeţe arcuite. Promisiuni au fost multe, însă nici până acum, nimic nu s-a concretizat.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow