2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Lacul Peştişorul transformat în mlaştină

De ceva timp, nivelul apei din lacul „Peştişorul” a scăzut foarte mult, iar zona arată jalnic. De ce? Autorităţile locale din Paşcani spun că au fost nevoite să scoată o parte din apă, pentru că lucrările la canalizarea de pe strada Gării să fie făcute fără probleme. Lăsată aproape fără apă, zona pare a fi mai mult o mlaştina decât un lac. Este plină de buruieni şi sticle de plastic. Cu toate acestea, curăţarea „Peştişorului” ar putea fi făcută abia în toamna.

Păşcănenii care se plimbă prin Parcul Municipal, în zona Vale, au parte de un peisaj care lasă de dorit. Lacul Peştişorul pare să se fi transformat într-o mlaştina, plină de buruieni, gunoaie şi sticle de plastic. Nivelul apei este scăzut şi asta deoarece autorităţile locale au fost nevoite să scoată o parte din apă, pentru a lucra la reţeaua de canalizare de pe strada Gării.
Întrebat dacă se va curata şi lacul, dacă tot s-a ivit această situaţie pentru scoaterea apei, edilul municipiului, Dumitru Pantazi, a precizat că aceste lucrări ar urma să fie făcute în toamna.

Mai mult, astăzi, muncitorii de la Gospodărie Comunală au început să taie iarba de pe insuliţă. Asta după ce a depăşit pe alocuri şi jumătate de metru.

Menţionăm că administraţia locală a promis în repetate rânduri că va amenaja zona lacului. În septembrie 2013, se discuta despre punerea unei folii pe fundul lacului care să împiedice dezvoltarea vegetaţiei. De asemenea, se vorbea şi despre construirea unor insuliţe, artificiale, cu legătură prin intermediul unor podeţe arcuite. Promisiuni au fost multe, însă nici până acum, nimic nu s-a concretizat.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI