15.2 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

Lacul “Pestisorul”, in paragina si in acest an! Nici macar studiul de fezabilitate nu a fost facut, desi CL a aprobat o hotarare, in decembrie 2020

Cea mai importanta zona de agrement din Pascani ramane in paragina si in acest an. Este vorba despre Lacul Pestosorul, fara apa din vara anului 2020, in urma surparii unor maluri. In proiectul de buget si lista de investitii pentru anul in curs, aflate in dezbatere publica, primarul a propus alocarea sumei de 180 000 lei pentru realizarea unor studii si documentatii tehnice.
Pentru lucrari, deocamdata nu este nici un leu. De asemenea nici macar nu se stie ce sume sunt necesare pentru reparatii si amenajari. La sfarsitul anului 2020, Consiliul Local Pascani a aprobat o hotarare privind realizarea unui studiu de fezabilitate.  Pana acum, nu a fost dusa la indeplinire de actuala administratie. Proiectul a fost initiat de consilierul PMP Sorin Olariu.

DOAR PROMISIUNI

Amenajarea Lacului Pestisorul a fost unul dintre principalele subiecte de campanie  pentru toti politicienii locali. Fosta administratie locala a incercat inca din vara anului 2020 sa faca o serie de lucrari de intretinere si consolidare, cu muncitorii Primariei, dar au fost abandonate pe motiv ca ar fi fost necesare acte si aprobari.

Fostul viceprimar,  Gabriela Nedelcu sustine ca s-a incercat reabilitarea lacului, odata cu lucrarile de modernizare a Parcului Municipal, dar finantarea nu a fost posibila din fonduri UE. Nedelcu spune ca Lacul PestIsorul a fost cuprins in Strategia de dezvoltare a municipiului si in lista de obiective transmisa Agentiei de Dezvoltare Nord-Est, in vederea finantarii din fonduri comunitare.

Si reprezentantii Primariei au sustinut pana la sfarsitul anului trecut, ca lacul va fi amenajat cu fonduri europene. Odata cu prezentarea proiectului de majorare a taxelor si impozitelor locale cu cca 40%, edilii au motivat ca au nevoie de bani pentru realizarea unor investitii printre care o zona de agrement si luciul de apa din Parcul Municipal.

De asemenea in toamna anului trecut, in cadrul unei conferinte de presa, viceprimarul Cristian Ratoi a anuntat ca se lucreaza deja la o nota conceptuala, impreuna cu specialistii si ca Lacul Peștișorul ar urma să devină principalul punct de atracție din municipiu. De atunci si pana in prezent situatia a ramas aceeasi la stadiul de vorbe si bune intentii.

Pana cand vor fi realizate proiectele, va fi gasita finantarea necesara si vor fi realizate lucrarile pascanenenii vor trai doar cu amintirile despre faptul ca in parcul municipal a fost un lac cu terase, un ponton, barci si o insulita – locul preferat al indragostitilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow